Битката в Европа – сега или никога за българските тимове

11:08
Битката в Европа – сега или никога за българските тимове
В този период от годината е време за сметки. Първенствата в Европа са приключили. Има пълна яснота кой ще участва в Шампионската лига и Лига Европа. От кой кръг започва и какъв му е статусът – поставен или непоставен.

Благодарение на доброто представяне в предишни години Литекс, ЦСКА и Левски имат повече от прилични изходни позиции. Литекс ще бъде поставен във втори и трети предварителен кръг на най-комерсиалния турнир. В четвърти засега е непоставен, но при определено стечение на обстоятелствата може да премине в горната група, обобщава "Меридиан мач".

Шампионът има коефициент 15,900. Тази ставка гарантира на ловчанлии безоблачен жребий във втори квалификационен кръг. Там най-силният отбор е ХИК  Хелзинки. Същото важи и за следващата фаза, където обаче дебнат по-неприятни тимове – БАТЕ Борисов, ФК Шериф Тираспол и Омония Никозия. На прага на групите ловчанлии ще имат повече от трудна задача. Момчетата на Гриша Ганчев трябва да се преборят срещу един от Базел, Андерлехт, ФК Копенхаген, Апоел Тел Авив и Спарта Прага.

Освен достойно представяне Литекс трябва да гони и коефициент. Защото следващото лято тимът губи ставката от сезон 2005/06, която е 9,750. Това би поставило "оранжевите" в сложна ситуация в следващото издание на евротурнирите.

Подобно е положението при Левски. "Сините" в момента имат мечтан коефициент – 25,400. Тези цифри гарантират на Георги Иванов – Гонзо и компания по-лек жребий във всички предварителни кръгове на Лига Европа. А в последния такъв чакат ужасяващи противници – Цървена Звезда, Поли Тимишоара, ПАОК Салоники, Васлуй, Монпелие и Трабзонспор.

Подобно на вечния враг от "Герена" ЦСКА (15,400) разполага с достатъчно висок коефициент, за да бъде поставен навсякъде до групите. "Армейците" ще загубят най-малко за следващия сезон – 7,7500. При две евентуални победи в групите ЦСКА дори може да запази същата ставка за сезон 2011/12.

Носителят на Купата на България Берое ползва националния клубен коефициент, тъй като не е играл през последните пет години. Тимът от Стара Загора започва от трети предварителен кръг, където е непоставен. Там съперниците са непосилни – Ливърпул, Ювентус и т.н.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Survive
27.05.2010 19:22

Извинявай баце, ама вас ви е страх и от Сливен.

Adrian000
27.05.2010 18:06

Ти знаеш с какви бюджети разполагат тези отбори бе? Естествено е да ни е страх ,но според мен по- скоро трябва да излезнем и да се опитаме да играем като равен с равен ,а не ако ни се падне някой отбор от Швеция да речем и веднага се почва оффф тея скиори ли бе ще ги смажем и т.н. много шамари изядохме от отбори ,които подценихме и НЕ САМО Левски ,а всички трябва да си водят поука от тези срещи и да приемаме дори и лекия жребии насериозно, в наше време слаби отбори няма! Всеки може да те изненада!

Filmadjia
27.05.2010 17:04

Тва вече от какви отбори ни е страх "ужасяващи противници" ФК Шериф Тираспол, Омония Никозия,Поли Тимишоара, ПАОК Салоники, Васлуй,Апоел, Трабзонспор.... *lol*

AviMC
27.05.2010 15:36

bobskia1, може да се каже, че дори насила бяха вкарани в ЛЕ.
Иначе нека отново си пожелаем успех на любимия отбор и тотален провал на останалите БГ отбори. Нали това е идеологията на привържениците на арменският клуб ! *thumb_down*

bobskia1
27.05.2010 13:03

Стана ми ясно.Излиза че Ливърпул минаха през иглени уши да се доберат до Европа.

Forza_Beroe
27.05.2010 12:12

Ако не се лъжа в Англия 5-ия и 6-ия в крайното класиране получават квота за "Лига Европа". Но тъй като "ФА Къп" и "Карлинг Къп" бяха спечелени от отбори, които вече имат квота за Европейските клубни турнири, 7-ия отива в "Лига Европа". Аз съм фен на Берое и си пожелавам Ливърпул или Ювентус. Най-вече за да си направим кефа, да дойде голям отбор в България, да се вземат много пари от ТВ права и билети и т.н.

Don_Gonzo
27.05.2010 12:11

bobskia1 заради финала на ФА Къп, там Челси взима квота за ШЛ, а Помпи няма лиценз за европа и така Вила и Пуул ще играят в Лига Европа *smile*

gerrard9000
27.05.2010 12:11

да ще участват!!!портмут не ги допуснаха заради финансовото им състояние така че ливърпул взе квотата

slowy
27.05.2010 12:11

Еми да , Ливърпул като са завършили седми в Англия ще участват в Лига Европа ! В Англия от 1 до 4 играят в Шампионска лига ! А от 5 до 7 играят ЛЕ !

bobskia1
27.05.2010 12:05

Аз нещо май не разбрах и ще попитам.Берое може да срещне Ливърпул в Лига Европа.Как?Ливърпул завършиха седми в Англия и като такива ще учатсват ли в Лига Европа?