Стоилов: За мача с Англия ми трябва най-доброто

17:05
Стоилов: За мача с Англия ми трябва най-доброто
"За нас всеки откраднат ден за работа и мачове е добре дошъл", заяви селекционерът на България Станимир Стоилов при пристигането на "А" отбора ни в София, цитиран от "Гонг". "Трикольорите" изиграха две контроли – с Белгия (1:2) и ЮАР (1:1).

"Две полезни проверки, срещу добри противници. Имахме възможност да поработим и няколко дни заедно, така че няма от какво да се оплакваме. Има израстване в тактическата дисциплина във фаза защита. Мисля, че там беше най-сериозният ни напредък. Имахме нужда да си организираме нещата в защита и мисля, че за тези два мача това бе приоритета, който свършихме като работа. Това се видя най-вече в мача с ЮАР", коментира Стоилов.

"Не смятам че темата "Димитър Бербатов" трябва да я дъвчем постоянно. Митко е доказал се футболист и винаги ще липсва и трудно ще бъде заместен в националния отбор. Другите се стараят, но имаме сериозни неща за изчистване в нападение. И четиримата ни нападатели не са добре кондиционно подготвени. При Димитър Рангелов това идва от недостатъчното мачове с клубния му тим. Другите трима значително трябва да повишат кондиционната си подготовка", добави специалистът.

"Срещу ЮАР повечето голови положения дойдоха след нарушения, които ги нямаше, а съдията ги отсъди и се получиха статични положения. Иначе нямаха голова възможност от игрова ситуация", каза още бившият наставник на Левски и Литекс.

"Всеки сам за себе си може да прецени дали иска да играе за България или не. Няма лошо", отговори Мъри на въпроса дали има някой нов сърдит след отказа на Иван Стоянов да играе за националния. Племенникът на Лечков се почувства недооценен и напусна тима след контролата с Белгия.

"Не смятам, че всички медии, критикуват играчите в националния. Ако има такава, тя в много случаи е градивна, за да се върви напред. Естествено има и хора, които критикуват преследвайки лични интереси и това влияе на отбора. Още от първия си ден на този пост казах, че искам да има повече позитивна атмосфера около тима. А ако има негативни резултати, има кой да носи отговорност – това съм аз", категоричен бе Стоилов.

"Имам варианти за някои нови хора в националния, но първо искам да изгледам записите от тези две контроли на спокойствие. За мача с Англия ми трябват хора в добро кондиционно състояние. Така че ако от сега извиканите, някои не играят редовно, ще се наложи да търсим други решения", сподели националният селекционер.

"На този етап все още няма уточнена контрола за месец август. Нямаше ни 10-на дни в България, но се надявам, че хората от международния отдел на БФС работят по въпроса", продължи Станимир Стоилов.

"Слуховете за скандал между мен и Сираков са несериозни неща. Ние всеки ден коментираме теми свързани с отбора. С Иван Стоянов разговарях когато трябваше. Повече няма какво да говорим. На този етап Стилиян Петров остава капитан на отбора", завърши селекционерът на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Xelikopterr
09.06.2010 03:12

Мисля, че Стоилов трябва да бъде оставен да си върши работата, като естествено, когато критиката е градивна, тя не е излишна, но същевременно да си представяме да наемем класен специалист от чужбина и то без да има на разположеие един креативен футболист, като Бербатов, около който да гради и без пари- просто забрави.

mrtgg
27.05.2010 07:05

Мисля, че ти е време да си поемеш по пътя и да оставиш някой друг да довърши твойта работа, която се вижда, че ти неможеш да свършиш г-н Стоилов. Така правят почтенните хора вие от коисте ???? Крайно време е някой чужденец да поеме националния инак скоро ни световно ни европейско, ще видиме !!!!

JEP
26.05.2010 22:35

Дано вземем точка от Черна гора *thumb_down*

fcb_spain
26.05.2010 17:33

ако ни дадат меси,щави и иниеста за един мач под наем може и да получиш най доброто калун смотан... *joking*