Започнаха да изграждат видеостената на \"Лазур

16:28
Започнаха да изграждат видеостената на \"Лазур
Бригада от 6 работници започна днес изграждането на видеостената на стадион "Лазур", където феновете на футбола ще могат да гледат мачовете от световното първенство в ЮАР това лято.

Точните размери на екрана са 15 на 8,6 м. За оформянето на видеостената ще бъдат използвани елементите от новата LED-система, по която от месец април на бургаския стадион се излъчват "бягащи" светлинни реклами.

"Изпълнявали сме и други подобни поръчки, но не с такива големи размери. Работата си е истинско предизвикателство, но съм уверен, че ще се справим, защото сме доказани професионалисти", заяви управителят на "Вимис" Иван Лулев, който дирижира на място действията на бригадата.

За да поеме ангажимента, фирмата е спечелила конкурс за изработване и монтаж на конструкцията. Изпълнителите имат в досието си успешни реализации на няколко събираеми видеостени с квадратура между 50 и 60 кв. м за концерти на Слави Трифонов. Иван Лулев даде уверения, че хората му ще си свършат работата за десетина дни.

После топката поемат специалисти по софтуера, които ще нагласят връзката между отделните елементи от LED-системата, за да се получи картинно изображение. Дневната светлина по време на ранните мачове от световното няма да пречи да се гледа добре, тъй като модерната система не се влияе от слънчевите лъчи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация