Въвеждат \"антикризисни\" мерки в Славия

09:08
Въвеждат \"антикризисни\" мерки в Славия
С 30 процента да бъдат намалени заплатите в Славия  през следващия сезон, обмисля ръководството на клуба. Идеята на президента Венцеслав Стефанов е повече пари да се получават при свършена работа, съобщава "24 часа".

В анексираните и новите договори на футболистите за новото първенство ще има специална клауза за петцифрен бонус при класиране на тима от "Овча купел" за евротурнирите. С "антикризисната" мярка на Стефанов е запознат и новият старши треньор на "белите" Емил Велев-Кокала.

Още след отпадането на най-стария столичен клуб от Чавдар Етрополе от турнира за купата на България Венци Стефанов се закани пред играчите, че ще има драстични промени във финансовата политика. Занапред всеки ще получава толкова, колкото си е заслужил, отсече тогава "белият" бос.

В същото време стана ясно, че Славия ще получи по 1500 долара от ФИФА на ден, ако вратарят Райс Мболи отиде на световното първенство в Южна Африка с отбора на Алжир. Парите са като компенсация от световната централа за всеки клуб, който “дава” футболисти за мондиала.

Роденият в Париж тъмнокож страж в момента е на лагер с националния на Алжир в Швейцарските Алпи. Дали Мболи, който преди две седмици изкара неколкодневни проби в Манчестър Юнайтед, ще бъде взет като трети вратар на Алжир, ще се реши след контролата в Дъблин с Ирландия в петък.

Ако бившият страж на Олимпик Марсилия отиде в Южна Африка, "белите" ще приберат минимум 21 000 долара. Срещите от груповата фаза на световните финали траят точно 14 дни. За повече Алжир ще трябва да стане поне втори в групата с Англия, САЩ и Словения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация