\"Поне по 3000 души ще има на мачовете в Севлиево\"

08:45
\"Поне по 3000 души ще има на мачовете в Севлиево\"
Вицепрезидентът на Видима Раковски Веселин Данев даде обяснения относно ситуацията в севлиевския клуб. Новаците влязоха в "А" група, но се твърди, че имат проблеми с финансирането. Данев гостува в студио "Дерби".
   
- Има ли пари във Видима, г-н Данев?

- Бюджетът ни за новата спортно-състезателна година е осигурен на 90%, но ние сме сигурни, че до 21 юни, когато започваме подготовка, ще бъдем готови напълно. При нас нещата са поставени на абсолютно прозрачна основа и всеки приход в клуба е съвсем легален, в резултат на рекламни договори. Всичко при нас е изрядно, нещо, което се доказа и от финансовите ревизии. Получиха се някои забавяния в плащанията към футболистите, но всичко постепенно ще бъде изчистено. Предстои да се изплати заплатата, заработена през април, след което влизаме в график през юни да се плаща заплатата за май, както е във всяка фирма.

- Какво е положението с новия спонсор Стефан Милушев? Тиражираха се информации в две посоки - че Стефан Милушев ще наложи за треньор Румен Стоянов и че се е отказал да помага на клуба.

- Със Стефан Милушев принципно сме се договорили за дългосрочно сътрудничество и няма причина да се съмняваме в дадената от него дума. "Зора" ще бъде един от рекламодателите в клуба, а г-н Милушев ще има представител в управлението. Предстои да се доуточнят параметрите и условията. Що се отнася до треньорския пост, категорично Димитър Тодоров ще води отбора и в "А" група. Смяната му изобщо не е стояла на дневен ред.

- Вярно ли е, че основни играчи искат да напуснат?


- Истина е, че на няколко от тези футболисти договорите изтичат и ако решат да напуснат, няма как да ги спрем. Ние сме им предложили нови, по-добри от досегашните условия и чакаме окончателен отговор, за да знаем на кого ще можем да разчитаме. Нашето желание е те да продължат кариерата си в Севлиево и предстоят още разговори. Вероятно ще привлечем и 7-8 нови футболисти, а с някои от досегашните състезатели ще се разделим. Приоритетно сме се ориентирали към млади футболисти, с качества, но и с желание да се развиват.

- Ще има ли достатъчно интерес в Севлиево към мачовете от "А" група?

- При предишните наши участия на стадиона често идваха по 3000 зрители, а в мачовете с Левски и ЦСКА - още повече. Така беше и в последния ни мач в това първенство. 3000 души за град като Севлиево с около 27 000 жители е повече от добре.

- Какво можете да обещаете на футболистите, които евентуално ще дойдат във Видима?

- При нас те ще имат всички необходими условия за тренировки и изява, ако искат да се развиват и да се изграждат като добри футболисти в отбор от "А" група. Ние предлагаме отлична база, много добър колектив, регламентирани и сигурни доходи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cska_kazanlak
26.05.2010 09:22

Абсурдно е да се очакват по 3000 човека. Може би само на първия мач (и то ако е хубаво времето). Даже срещу грандовете не мисля, че ще има повече от 2000. Друг е въпроса кой и как ще ги брои.