Смазахме Германия в квалификация за Европейското за железничари

15:24
Смазахме Германия в квалификация за Европейското за железничари
България надигра Германия с 3:0 в първия ден на квалификацията по футбол в група "А" за европейско железничарско първенство в курортен комплекс "Албена". Спортното събитие бе открито от г-н Мартин Крупен - представител на USIC (Международна спортна организация на железничарите в Европа) и Огнян Ръждавички - главен секретар на Железничарския спортен съюз към БДЖ. На официалното откриване присъстваха и генералния директор на курортен комплекс "Албена" Красимир Станев, шефът на отдел "Спорт" в комплекса Боян Атанасов, организаторът на турнира Тодор Георгиев - DJ Теди Джорджо, президентът и вицепрезидентът на ФК Локомотив Дряново Георги Вълев и Димитър Методиев, председателят на Българската аматьорска футболна лига Валентин Чакъров, главният съдийски наблюдател на турнира Георги Камишев и други гости.

В първия мач за деня Белгия надигра категорично Норвегия с 3:0. Във втория мач един срещу друг излязоха отборите на България и Германия. Българският национален железничарски отбор, който се състои от представители на ФК Локомотив Дряново, започна по-агресивно срещата и още в 16-ата минута спечели правото да изпълни дузпа, която за съжаление бе пропусната от капитана на отбора Емил Георгиев. Въпреки това българите продължиха да играят по-добре и в 25-а минута Радослав Ковачев откри резултата. Десет минути след почивката Виктор Венков реализира втория гол за България. В последните минути на срещата Тодор Чирпанов оформи класическото 3:0 за България. Срещата бе ръководена от съдията Георги Кабаков. Днес в 18,30 ч. българския отбор ще се изправи срещу тима на Норвегия.

Международният железничарски спортен съюз (USIC) е учреден като европейска организация на спортистите - железничари. От 1946 г. е учреден футболен турнир за Купата на USIC, в който страните участват със сборен отбор от състезатели на железничарски отбор и чрез даден клубен железничарски отбор. България в почти всички участия залага на някой от железничарските клубни отбори - Локомотив от София, Пловдив, Горна Оряховица, Русе, Мездра и Дряново.

България взима участие във всички проведени до сега турнири от 1946 г. до 2003 г. България е носител на Купата на USIC три пъти през годините - 1961 г., 1963 г. и 2003 г. През 2003 г. домакин е бил курортен комплекс "Албена".

Квалификационна група "А" на Европейското първенство по футбол за железничари включва отборите на България, Германия, Словакия, Норвегия и Белгия. Турнирът ще продължи до петък, като класиралите се на първите две места ще продължат във финалната фаза на 19-ото Европейско първенство по футбол за железничари през лятото на 2011 година във Франция.
 
Програмата до края на турнира:

25 май (вторник)

Словакия - Германия   16,30 ч.

България - Норвегия    18,30 ч.

26 май (сряда)

Белгия - България    16,30 ч.

Норвегия - Словакия    18,30 ч.

27 май (четвъртък)

Германия - Норвегия     16,30 ч.

Словакия - Белгия          18,30 ч.
 
28 май (петък)

България - Словакия        16,30 ч.

Белгия - Германия            18,30 ч.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация