Избраха най-проспериращ млад футболист на Берое

17:49

Избраха най-проспериращ млад футболист на Берое
Както в края на всеки футболен сезон е време за награди. През последните шест години екипът на официалния сайт на Берое присъжда награда за "Най-проспериращ млад футболист". Тази година членовете на сайта решиха приза да получи Мирослав Енчев.

Централният бранител игра на много високо ниво в Дублиращият отбор през есента, а през пролетта записа шест срещи за мъжкият тим под ръководството на Илиан Илиев. Младият футболист ще получи статуетка.

Мирослав Енчев е роден на 8 август 1991 година в Стара Загора, висок е 184 см и тежи 76 кг. Възпитаник е на детско-юношеската школа на "зелените". През миналата година Енчев печели бронзовите медали в Държавното първенство със старшата възраст на Берое под ръководството на Борис Киров. От лятото на 2009 година е част от Дублиращият отбор, където работи с Петър Колев. Добрите изяви на младият бранител не остават незабелязани от треньорското ръководство на първият състав и от януари Енчев започва подготовка с мъжете. Дебютира в "А" група на 28 март 2010 г при гостуването на Спортист (Своге). "Зелените" побеждават домакините с 1:2, а Енчев се справя отлично на нетипичният за него пост на десен краен бранител. В следващият кръг Мирослав отново е титуляр, но този път в центъра на отбраната с Иво Иванов при победата над Локомотив (Мездра) с 1:0. Влиза като резерва на Станислав Бачев в Благоевград, а до края на сезона записва пълни 90 минути срещу Монтана, Сливен 2000 и Миньор (Перник). По-големият му брат - Янко също е футболист и възпитаник на школата на Берое.

Предишни носители на приза за "Най-проспериращ млад футболист" са Здравко Тодоров, Иво Иванов, Галин Иванов, Атанас Апостолов и Георги Божанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари