Националите дадоха старт на строеж на българска църква в Йоханесбург

14:28
Националите дадоха старт на строеж на българска църква в Йоханесбург
Футболистите от националния отбор на България присъстваха на официалното откриване на строителните работи по изграждането на българска църква с името на "Св. Св. Кирил и Методий" в Йоханесбург. Навръх 24 май по покана на посланика на Република България в Република Южна Африка Володя Нейков представителният тим на България присъства на освещаването на терена от 10 декара, закупен със средства на българските емигранти в ЮАР. По план до септември трябва да бъдат изградени църквата, културен дом и неделно училище.

Българската диаспора в Йоханесбург и региона е над 15 000 души, сподели посланик Нейков пред националите. Близо половината от нашите сънародници ще присъстват на трибуните на "Орландо Стейдиъм", за да подкрепят "трикольорите" в приятелския мач срещу домакините, който е тази вечер от 21,35 часа българско време. На стадиона се очакват около 30 000 зрители. Двубоят бе преместен на "Орландо Стейдиъм" по настояване на представителите на ФИФА, тъй като по програма ЮАР трябваше да изиграе две контроли за 3 дни на "Сокър Стейдиъм" - срещу България и срещу Колумбия.

От световната централа обаче изразиха опасения, че теренът, на който ще се изиграят доста мачове и финалът на световното първенство, не е в най-доброто си състояние и по възможност трябва да бъде запазен максимално за турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация