Скара без бира за Мъри и компания преди сблъсъка довечера

11:53
Скара без бира за Мъри и компания преди сблъсъка довечера
На скара без бира заложиха националите на българското тържество в резиденцията ни в Претория. Посланик Володя Нейков, голям футболен фен, посрещна футболистите, които днес ще играят срещу домакините ЮАР.

"Стана много хубаво тържество, играчите стояха точно колкото един мач - 90 минути, разказа за "Труд" от Претория посланик Нейков. - Събраха се около 200 души. Менюто трябваше да е само българско - скара и напитки. Празникът е по случай 24 май. А Кирил и Методий са патронът на българската църква, която ще бъде открита тук..."

Футболистите на Станимир Стоилов подариха на посланика родни трибагреници, които бяха раздадени на гостите. Пари за църквата обаче засега не са събирани.

Днес Володя Нейков ще води от ВИП ложата агитка от поне 500 българи, които ще гледат мача срещу ЮАР. Тартори на ултрасите ще са братята Симеон и Васил Калоянови, собственици на най-голямата месарница в Йоханесбург - "Алпин". Двамата водиха родната агитка на всеки мач на Мамелъди Съндаунс, когато треньор там бе легендата Христо Стоичков. В Йоханесбург живеят около 2500 нашенци.

Точно преди година Стоичков бе на тържество в българското посолство веднага след като подписа договора си с южноафриканските "бразилци".

Днешната контрола ЮАР - България ще се предава по арабския канал "Ал Джазира" и френския "Канал плюс". И двата обаче не се излъчват в България от кабелните оператори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Iliqn_gb
24.05.2010 12:27

ем да то на 3 март Полша ни смаза ся и ЮАР *smile* *lol*

atletico_manutd
24.05.2010 12:08

вие гледайте пак да се опропъстите на 24 май този път че тогава ще ви псувам с кеф ..... *evil*