\"До последно си мислех, че можем да ги бием, но и в Барса явно са си мислили същото!\"

01:22
\"До последно си мислех, че можем да ги бием, но и в Барса явно са си мислили същото!\"
Наставникът на Байерн Мюнхен Луис Ван Гаал поздрави Интер за победата във финала на Шампионската лига, като заяви, че "нерадзурите" са спечелили заслужено този двубой.

"Не ме поздравявайте за второто място. Когато падаме, няма как да съм доволен. През цялото време имах чувството, че можехме да победим. Но не успяхме. Паднахме заслужено. При това мачът се разви точно както очаквах. Ние нападахме, Интер се защитаваше. Играчите обаче са хора и могат да правят грешки. Да се защитаваш е по-лесно, отколкото да нападаш. Тогава имаш възможност да чакаш на контраатака и така те ни вкараха два гола. Ние също можехме да отбележим, но тук се видя разликата между Диего Милито и Томас Мюлер. И тя не е в качествата. Мюлер достатъчно често е показвал, че хладнокръвен пред гола, но му липсва опит. Така е във футбола. Не можем да кажем, че щяхме да спечелим, ако Рибери беше играл. Той пропусна доста мачове през този сезон и ще е липса на уважение към останалите ми играчи да твърдим такова нещо. През цялото време си мислех, че можем да победим. Но сигурно и в Барселона са си мислели същото, а резултатът е красноречив. Затова казвам, че Интер спечели напълно заслужено", споделя разочарованият специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

babes
23.05.2010 10:56

Явно беше , че след отстраняването на Барса , нямаше начин Морин/о да изпсне трофея! Още помня как се радваше на Ноу Камп( повече от снощи), беше убеден , че трофеят вече е за неговия тим.Двамата- Милито и Снайдер -бяха в основата на успеха!

bomfunki234
23.05.2010 10:56

интер просто от която и точка да ги погледнеш са силен отбор а и интер играят мръсен мач както с барса играха вторият мач 2 заштити линии и това е

Barca_fen112
23.05.2010 09:25

41Bambaleo големия проблем за Байерн бе ,че след този гол който получиха те се ошашавиха и колкото и опиден да е Ван Гаал се видя класата в самите играчи ! Да Байерн има много класни футболиссти ,но много малко от тях са печелили този трофей докато в Интер ! Киву Сезар Матераци ,Камбиасо ,Милито и тнт са все много , много опитни играчи и когато играят с 8 отзад щом Барса ги мина само еин път то какво тогава оставаше за баварците ,които имат един Робен ,който е способен да реши мача ? Просто според мен липсвата на опит , класа и катаначо бяха основните фактори за спечелването на този финал *wink*

Bambaleo
23.05.2010 01:37

да се защитаваш не е по-лесно в сравнение с това да нападаш.
Една грешка когато един отбор се защитава струва един гол в вратата на защитаващия се отбор.
Но като преспи една вечер и анализира друго ще говори ван Гаал.
Според мен многото пасове и от тях едното голямо нищо което се получи , защото не намериха точния начин да вкарат гол ги прецака.
Пак повтарям атаки ок , пасове ок , но липсата на идея как да довършат с успех т.е. да вкарат гола това им коства победата.
Инак за липсата на Рибери е прав , така или инак дълго време го нямаше по терените и въпреки това играха и побеждаваха , това показва че това не е бил проблема.
Многото пасове , но не и правилните ето това е причината.Това показва че не са Барса.
И те цъкат с хиляди подавания но поне вкарват.Макар че и Барса не успя с подобна игра срещу Интер.Но там в този мач проблема бе на друго място. *beer*