\"Аматьори срещат професионалисти\" в София с 288 отбора

11:58

\"Аматьори срещат професионалисти\" в София с 288 отбора
"Аматьори срещат професионалисти" в София стартира с 288 аматьорски отбора и с над 3 000 участника. Сред тях е и първият аматьорски отбор, съставен изцяло от жени, който взима участие в турнира на Ариана.

 Според правилата на "Аматьори срещат професионалисти" участие може да вземе всеки навършил 18 години, независимо дали е мъж или жена. 12-те участнички от "Марула тийм" ще поставят предизвикателство пред всички момчета, с които ще се състезават за голямата награда – мач срещу шампиона на България за тази година – Литекс.

"Аматьори срещат професионалисти" в София ще се проведе между 21-23 май на спортен комплекс "Славия". Това ще бъде най-големият от регионалните турнири до момента, като зрителите ще могат да наблюдават общо 352 мача. Отборите ще бъдат разпределени на 8 игрища. В петък се играят мачовете за директна елиминация, след което турнирът продължава с групова фаза. Тя включва 64 групи с по 3 отбора всяка.

Отборите играят по 2 мача, като най-добрият от групата продължава напред. За победа отборите получават по 3 точки, а за равенство 1. При равенство в точките се гледат мачовете помежду им, по-добра голова разлика, показани картони. В случай, че всички показатели са еднакви се тегли жребий. Като официален партньор на "Аматьори срещат професионалисти", Българският футболен съюз (БФС) ще осигури футболни съдии и делегати по време на турнира, което гарантира високото качество на игра. Участие в мачовете в София ще вземат 72 съдии и 38 делегати.
Специален гост на финала в неделя ще бъде колоритният български актьор и посланик на турнира Краси Радков. В ролята на аматьора футболист, той ще забавлява запалянковците и по атрактивен начин ще мотивира играещите отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация