Димо Атанасов: Можем да победим ЦСКА

14:41
Димо Атанасов: Можем да победим ЦСКА
Халфът на Локомотив София Димо Атанасов рядко дава интервюта. Той е от онези футболисти, които предпочитат да говорят с играта си на терена, вместо да коментират мача с добре познатите на всички клишета. Пред "Меридиан Мач" обаче Атанасов е безкрайно откровен за състоянието на Локо София, за предстоящото дерби срещу ЦСКА, както и за много други неща.

- Димо, ще те върна на мача със Сливен, който потвърди впечатлението, че Локо (Сф) се превръща в домакински отбор...

- Да, до момента се получава точно така. През последните години бяхме свикнали да бием, без значение у дома или на чужд терен, но тогава пък не можехме да бием силните отбори. Печелихме повече точки, но падахме от ЦСКА и Левски, което пак не беше достатъчно. Тази година победихме силните отбори, но загубихме много лесни точки навън. Срещу Сливен бяхме напълно мотивирани и ако не ни бяха изгонили човек, щяхме да победим.

- Защо отборът показва едно лице в София и коренно различно при гостуванията?

- Не знам и ние се опитваме да си го обясним. Според мен обаче нищо не е загубено. Не сме изостанали в класирането и до края има още много мачове, в които можем да наваксаме изгубените точки.

- Ти си от доста време в Локо, спомням си, че преди идването на Стефан Грозданов отборът имаше същия проблем с резултатите на чужд терен. Как успяхте тогава да промените нещата?

- Преди Грозданов в отбора имаше предимно млади футболисти, без опит, които съвсем естествено не можеха веднага да постигнат резултати. Вътре отборът играеше нормално, но навън, като те заритат, и по-младите играчи се огъват. Грозданов доведе със себе си по-опитни футболисти, които бяха обиграни и бяха минали през доста тежки мачове, и предполагам, че затова нещата се промениха. Сега пак има млади футболисти. Стремим се да направим нещо запомнящо се, както преди две години, когато играхме директен мач за шампионската титла.Сега идва мач с ЦСКА, в който трябва да покажем на какво сме способни и да победим.

- Като говорим за смяна на поколенията, в ЦСКА също има обновяване на отбора, но въпреки това тимът е лидер в класирането...

- ЦСКА също показва две лица. Вкъщи играят доста колебливо в някои мачове, най-вече, когато трябва да атакуват съперника. Като цяло мисля, че заслужено са на първо място, защото са най-постоянният отбор и нямат големи амплитуди в играта си. Те обаче също имат големи слабости, които, ако бъдат използвани, могат да бъдат победени.

- Локо (Сф) има стопроцентов точков актив в "Надежда" през този сезон, ще запазите тази тенденция и след мача с ЦСКА?

- Надявам се отново да покажем игрите, с които победихме Левски и Литекс. Ще трябва да използваме малките неща, които ЦСКА има като колебания в играта си. Ако го направим, мисля, че ще се поздравим с пълен успех и ще дишаме по-спокойно занапред.

- "Червените" от доста време проявяват интерес към теб, това стимулира ли те?

- В такива мачове се вижда що за футболист си и какви качества притежаваш. По принцип във всеки мач трябва да даваш сто процента, но в тези двубои си личи истинската класа.

- Ти би ли играл в друг отбор в България освен в Локо (Сф)?

- Не ми се иска да казвам толкова тежки думи, че никога не бих играл в друг отбор, защото никога не знаеш каква изненада може да ти поднесе съдбата. Моето желание е да се развивам и по възможност направо да отида в чужбина, вместо да минавам през друг отбор. Бих се радвал много повече, но никога не се знае.

- Преговарял ли си с хора от ЦСКА?

- По-добре да питате шефовете, с мен никой не е говорил. Това са клубни неща и ако е имало нещо, щяха да ми кажат. Щом никой не е разговарял с мен, значи няма нищо. А пък за мен ЦСКА, Левски, Литекс и Локо (Сф) са горе-долу на едно ниво, така че по-нагоре може само в чужбина да играя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация