Агуеро: Искам да оставя трайна следа в историята

12:10
Агуеро: Искам да оставя трайна следа в историята
Звездата на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро даде интервю пред "Ас" в навечерието на финала за Купата на краля срещу Севиля, което е поместено в \'Меридиан мач".

- Атлетико има шанса да спечели Купата на краля и да постигне нещо историческо...


 - Ще бъде труден мач. Вече спечелихме Лига Европа и сега имаме шанс за още един трофей. Искаме да завършим сезона възможно най-добре и с повече увереност и спокойствие може да вземем купата.

 - Всичко, което се случи в Хамбург и на партито в Нептуно (б. а. площадът на който феновете на Атлетико отпразнуваха трофея), бе прекрасно, но бяхте на път да изпуснете трофея...

- Това беше моята първа титла и минаването покрай Нептуно с автобуса бе незабравимо. Благодарих на феновете за подкрепата и дори не исках да си отида. Цял ден държах трофея в ръцете си и накрая ми се прииска да си го взема вкъщи. Това беше огромна радост и удоволствие, тъй като успях да видя всички, които ни подкрепиха през тежкия сезон.

 - Някои смятат, че като носители на Лига Европа ще ви бъде по-лесно в мача със Севиля...

 -Не, не може да сме спокойни. Мачът със Севиля ще е по-труден от този с Фулъм. Най-важното е, че се справихме с отговорността като спечелихме една титла и вече няма да сме толкова нервни и разтревожени. Сега ще играем още по-спокойно и уверено. Това обаче няма да е спокоен мач. Ако се отпуснем, всеки един отбор може да ни създаде проблеми, независимо от това дали е Севиля или някой друг.

 - В Хамбург имаше 12 500 ваши фенове, а за Барселона ще се насочат близо 45 000. Представяш ли си атмосферата?

 - Разбира се, че мога да си представя. Това ще е наистина впечатляващо. Усещането ще е като да играем на пълния "Висенте Калдерон". Сега ще сме на стадиона на Барселона, който е по-голям. Мога да кажа, че ще бъде много хубаво.

 - Всеки фен на Атлетико си мечтае да види тима шампион, а като че ли вие се върнахте на победния път...


- Първото нещо, което почувствахме, когато спечелихме трофея, е огромна радост. Когато спечелиш една титла, е неописуемо, а какво да кажем за такава, за която се бориш толкова дълго време. Това бе всичко, което исках и аз вече го постигнах. И всичко това пред погледа на моето семейство и моя син, които бяха с мен в Хамбург. Да спечеля две титли за един сезон ще е двойно щастие. Много пъти на финалите отборите не играят добре. Важното е да спечелим, без значение дали играем добре или зле. За всички е важно да стигнем до още престижни трофеи.

 - След мача с Ливърпул заяви, че ще търсиш щастието си другаде. В момента си боготворен от феновете и много от тях се питат защо ще отидеш да печелиш трофеи другаде, като може да го направиш с Атлетико?

 - Никога не съм казвал, че съм недоволен от Атлетико. Точно обратното. Винаги съм казвал, че съм много щастлив тук. От първия ден мечтата ми е да спечеля нещо. Вече имаме Лига Европа и трябва да използваме благоприятния момент. Моето бъдеще зависи от това какво иска клубът и дали двете страни ще постигнат съгласие. Ясно е, че всеки футболист иска да печели титли. Във футбола всичко е възможно, но в момента не мисля за други отбори. Изобщо даже. Исках да се съсредоточа върху двата финала, които имаме, от които спечелихме единия. Едва след това ще кажа дали оставам в Атлетико.

 - "Червено-белите" фенове се притесняват, че ще преминеш в Реал Мадрид. Ще играеш ли за вечния съперник?


-  Разбира се, мога да получа оферта от няколко тима. Но за мен ще е трудно да отида да играя от другата страна на града. Много сложно. Аз съм щастлив тук и искам да продължа с Атлетико.

 - Тези дни си получил много поздравления и съобщения. Какво е това, което ти улови вниманието?


 - След мача с Хамбургер получих близо 18 съобщения за половин час. Бях в съблекалнята и ми бе трудно да отговоря на всички. Получих поздравления от баща ми, жена ми, братята ми, съотборниците от националния отбор... Много хора се радваха за нашия успех.

 - Сигурен ли си в успеха за Купата на краля?

 - Не, не напълно. Финалът ще е сложен и за двата отбора, но никой от съотборниците ми не е бил на финал в този турнир. Финалната среща ще е едно дълго пътуване, с много борба в средата на терена, много сгрешени пасове... Когато видях финала между Валенсия и Хетафе на „Висенте Калдерон“ обаче се зарекох, че един ден ще бъда на него и ще го спечеля и смятам да изпълня това си намерение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация