Касъмпаша се пробва и за Мболи

09:44
Касъмпаша се пробва и за Мболи
Турският Касъмпаша, който вчера официално закупи Николай Димитров и Георги Сърмов от Левски, е решил да насочи селекцията си основно към пазара в „А” група. В полезрението на югоизточните ни съседи е попаднал вратарят номер едно в България за миналата година Райе М\'Боли, твърди "Тема Спорт".

Стражът на Славия, който дори стигна до пробен период в Манчестър Юнайтед, а в момента е на лагер с разширения състав на националите на Алжир в Швейцария, е следен от дълго време от спортно-техническото ръководство на Касъмпаша.

Очаква се в близките дни представители на клуба да пристигнат в София, за да стартират директни преговори с Венцеслав Стефанов за закупуването на М\'Боли. Те дори са готови веднага да броят 600 000 евро (около 1,2 млн. лева) за правата на вратаря - повече от 500-те хиляди, които през зимата бе подготвил за него руският Терек Грозни.

Все още обаче не е ясно как Стефанов иде реагира на предложението. Не е тайна, че той се надява Райе да бъде извикан за световното първенство в ЮАР, което със сигурност ще вдигне цената му многократно. М\'Боли все още е в полезрението на Манчестър Юнайтед, а интерес към него проявява и завърналият се във Висшата лига Нюкасъл.

Друг от най-конвертируемите състезатели на Славия - халфът Павле По-пара, пък е пред трансфер в холандския Де Грааф-шап. Засега обаче обстоятелството, че технича-рят няма паспорт на страна членка на ЕС, възпира преминаването му в Ниската земя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
19.05.2010 15:39

Да при интерес от Ман Юнайтед той точно ще отиде в някакви анонимни мръсни турци.