Играч на Касъмпаша сменя Велизар в националния

14:11
Играч на Касъмпаша сменя Велизар в националния
Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов повика футболиста на турския Касъмпаша Николай Димитров за приятелските мачове с Белгия в сряда (19 май) от 21:45 часа и с ЮАР на 24 май.

Хичо ще се присъедини към лагера на отбора в брюкселския хотел "Хуса Президент парк" по-късно тази вечер с директен полет от Истанбул, където премина медицински прегледи в новия си клуб.

Повиквателната за Н. Димитров стана наложителна, след като снощи се оказа, че Велизар Димитров е пристигнал от Украйна с контузия в хотела на националите. Полузащитникът бе прегледан от д-р Михаил Илиев и след разговор със Станимир Стоилов бе преценено, че няма смисъл да се рискува допълнително усложнение на футболната болест, която измъчва Велизар Димитров повече от месец.

"Всички мачове на Металург, включително и последния - финал за купата на Украйна, съм ги изиграл на инжекции. В момента болката е доста силна, но след няколко дни ще съм по-добре и бях готов да играя и за националния на инжекции. Проблемът е, че след 10 дни започваме подготовка за първенството, което свежда до минимум шансовете ми да се възстановя от тази травма", обясни Велизар Димитров.

В крайна сметка той бе освободен от лагера на националите в Брюксел и ще се подложи на по-сериозни изследвания, които да покажат какво лечение трябва да се предприеме. Николай Димитров-Хичо пък няма да успее да пристигне в Брюксел навреме за официалната тренировка на българите на стадион "Крал Бодуен", която се провежда от 19:00 часа българско време. Половин час по-рано пък Станимир Стоилов ще даде пресконференция за българските и белгийските медии, а по-рано през деня Стоилов събра отбора в пълен състав и направи кратък разбор на тактическите задачи и стратегията за предстоящата проверка с Белгия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация