Адвокаат официално е новия треньор на Русия

15:27
Адвокаат официално е новия треньор на Русия
Дик Адвокаат ще наследи Гуус Хидинк на поста треньор на руския национален отбор, веднага след като контракта на сънародника му изтече на 15 юли, съобщи Руският футболен съюз.

Назначението на Адвокаат прекрати двумесечното чакане на новини около новия треньор на Русия. Адвокаат, който пред време водеше гранда от руската Премиер Лига Зенит Санкт Петербург подаде оставка като треньор на Белгия на 15 април, въпреки че пое националния тим едва през октомври.

62-годишният спец води Белгия едва в четири мача, като комбинираше работата си там със задълженията си като наставник на холандския АЗ Алкмаар.

Президентът на Руския футболен съюз Сергей Фурсенко, който работи с Адвокаат в Зенит заяви:

"Адвокаат подписа с нас за четири години и договорът му влиза в сила веднага, след като изтече контракта на Гуус Хидинк. Адвокаат е работохолик и знам това от личен опит. Той познава отлично руския футбол, всеки играч поотделно. Няма нужда да му се обяснява, той може да започне работа веднага. Дик разбира, че задачата му е да ни класира на предстоящите Европейско и Световно първенство, където нашия тим да постигне добри резултати".

Адвокаат бе наставник на Холандия, Корея, ПСВ Айндховен, Рейнджърс, Борусия Мьонхенгладбах и ОАЕ. Той напусна Зенит през август 2009 година след три години в тима, като за това време спечели титлата в Русия и Купата на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация