Попов: Бъдещето на Червенков ще се реши тази седмица

14:09
Попов: Бъдещето на Червенков ще се реши тази седмица
Президентът на Литекс Трифон Попов разкри, че бъдещето на треньора на "оранжевите" Ангел Червенков ще стане ясно на предстоящия Управителен съвет на тима, който ще се проведе тази седмица.

"На предстоящия Управителен съвет ще се обсъдят новите рамки на договора му. В медиите постоянно се спекулира, че ще има нов треньор, но всичко ще стане ясно на Управителния съвет", заяви Попов.

Той разкри още, че няма реална оферта за звездата на тима Ивелин Попов, както и за някой друг играч на "оранжевите", но призна, че при добра оферта няма да спре никой футболист да се развива в друг отбор.

"Не искаме да се разделяме с нашите играчи, защото искаме да влезем най-малко в групите на Лига Европа. Реални оферти за наши играчи няма, макар да има много запитвания от мениджъри. Ние обаче няма да спрем някой футболист при наистина добра оферта", продължи той.

Според президентът на Литекс лятната селекция на тима няма да е мащабна, а ще бъдат привлечени максимум 3-4 нови попълнения.

"Имаме намерение да привлечем максимум 3-4 нови попълнения, защото в тима вече има достатъчно добри футболисти. Имаме по двама равностойни играчи на всеки пост, но като цяло ще търсим класни попълнения. Не сме се специализирали в това на какъв пост играят", смята Попов.

Той коментира и как вървят ремонтните работи по клубния стадион, който трябва да се подготви за мачовете от предварителните кръгове на Шампионската лига.

"На стадиона дойде представител на УЕФА, който отправи доста критики към нас и ние имаме срок от 45 дни да въведем нещата в ред. Строим по една трибуна зад всяка от двете врати, като всяка от тях ще побира по 1500 души. Увеличаваме мястото и за журналистите, защото такива са изискванията. Теренът е в добро състояние и няма да работим върху него", разясни Попов.

Той хвърли светлина и върху положението с изтеклите договори на някои от играчите на Литекс.

"На Управителния съвет ще бъде взето решение и за това, кои играчи ще преподпишат с тима", завърши президентът на тима от Ловеч.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация