Левски победи Сливен и получи място в Лига Европа

19:46
Левски победи Сливен и получи място в Лига Европа
Отборът на Левски победи Сливен в мач от последния 30-и кръг на "А" футболната ни група. Двубоят се игра на стадион "Георги Аспарухов" в София и приключи при резултат 2:0 за "сините", с което домакините си осигуриха участие в турнира Лига Европа през следващия сезон.

Двубоят започна равностойно, като по-често топката владееха футболистите на Левски, но не успяха да да създадат нищо опасно пред вратата на гостите. В 10-а минута това направиха играчите на гостите, като Мирослав Миндев стреля силна от дистанция в 10-а минута, но Петков улови с вещина. Точно 10 минути по-късно Левски успа да открие резултата, като след продължително разбъркване в наказателното поле на гостите, най-съобразителен се оказа Христо Йовов, който вкара топката в долния десен ъгъл на вратата. Това бе гол номер 11 за Йовов през сезона в "А" група. До края на първото полувреме отборът на Левски контролираше напълно събитията на терена, като бяха създадени още няколко добри възможности пред вратаря на Сливен Тодоров, но до нов гол така и не се стигна.

През второто полувреме футболистите на Левски продължиха да бъдат доста по-добри от съперниците си, като създадоха множество опасности пред тяхната врата. Все пак "сините" стигнаха до гол, чрез бранителя си Петраш, който получи топката малко пред границата на наказателното поле и я вкара във вратата на Тодоров със силен шут с десния крак в 74-а минута.

След мача Левски зае 3-о място в крайното класиране на "А" група с 57 точки, а Сливен запазва мястото си в елита с 32 точки.

Стартови състави:

Левски: Петков, Петраш, Бензукан, Милиев, Минев, Гаджев, Йовов, Aлександров, Жоазиньо, Антонов, Телкийски

Сливен: Тодоров, Филипов, Киков, Ковачев, Стоянов, Н. Димитров, Миндев, Христов, Миранда, Петров, Бакалов

Левски - Сливен 2:0
1:0 - Йовов, 20\'
2:0 - Петраш, 74\'

Всички резултати от срещите в последния кръг на "А" група:


Левски - Сливен 2:0
Черноморец Бургас - ЦСКА 2:0
Локомотив Пловдив - Локомотив София 2:1
Берое - Славия 0:1
Локомотив Мездра - Миньор Перник 0:1
Спортист Своге - Литекс 2:4
Черно море - Монтана 2:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leomesi
17.05.2010 11:04

какво ли не направиха Локо Софиа само и само Левски да играе в европа *beer*

brickbat
17.05.2010 11:00

да, разбира се че и той е долен продажник и бандит, просто ако трябва да ги изброя всичките ще си изтъркам клавиатурата.

FidoDidoo100
17.05.2010 10:38

brikbat не забравяй къв всичките помяри да включиш и Тюдор Мустакатий

brickbat
17.05.2010 00:16

LloydBanks научи първо българските думи, после използвай чуждите *thinking* а Мездра са прецакани да, защото другите които останаха - Сливен, Монтана и Локо Пловдив си купиха мачовете, какво и 98 % от всички мачове в нашето първенство и отбора на Мездра беше един малкото които играеха почти винаги честно и не влизаха в уговорки. На всеки му е ясно може би с изключение на теб, че Мездра са като дубъл на Левски... а вибратора го взе майка ти *lol*

donatelo
16.05.2010 22:14

Futbulfen,на фона на цялото ни първенство това сие жив успех.

Futbulfen
16.05.2010 21:25

Не мога да разбера как може да има фен на Левски,който да се радва на т'ва 3то място..всичко друго освен титлата е провал! Сезона беше безобразен и се надявам никога бъдещите сини поколения да не видят такъв Левски.Не искаме на баткOFF консумолските пари,а искаме ЛЕВСКИ на наште дети!!!

donatelo
16.05.2010 21:17

За 20 поредна година ЛЕВСКИ ще играе в европейските турнири.Рекорд ,с който никой друг наш отбор неможе дасе похвали!ФАКТ *thumb_up*

LloydBanks
16.05.2010 20:41

тоя под мен е най големия ламер отбора бил прецакан че кви са тея селяни е златна пътека ли да им правят с кво са прецакани с това че не са им подарили точки за оцеляване ли така ли тряа да оцеелее един отбор като му подаряват точки а ако не му ги подарят значи е прецакан ае пич ходи си бъркай с вибратор в гъза и не се занимавай с футбол *lol*

brickbat
16.05.2010 19:27

мача може и равен да свърши, защото Локо София пусна на Локо Пловдив *thumb_down* Аз незнам защо Левски не падна от Локо Мездра като беше ясно че са ни като сателит, тази точка която взехме не ни трябвапе толкова, но на тях трите щяха да ги спасят с евентуална победа и днес. Жалко за Мездра един много силен отбор, но бе прецакан от такива като Гигов, Ганчев, Коко Динев и останалите помяри *sick*