Веселин Минев: Догодина отново ще се върнем на върха

14:30
Веселин Минев: Догодина отново ще се върнем на върха
Веселин Минев отговори на въпросите, които привържениците на Левски отправиха към защитника на "сините" чрез официалния сайт на клуба.

- Веско имал ли си трудни моменти през юношеските години, страдал ли си от контузии и оставал ли си често на резервната скамейка?

 - За моя радост нито съм имал тежки контузии, нито съм оставал на скамейката. Единственият път, когато останах за по-дълго на пейката, бе за 3 - 4 мача, доколкото си спомням. Емил Спасов остави мен и брат ми резерви и след тези мачове ние си тръгнахме от Левски, след като ни освободиха.

- Разкажи как протече периодът ти като юноша?

 - С брат ми пристигнахме на "Герена", когато бяхме в седми клас. Считаха ни за едни от най-обещаващите деца в школата, до момента в който както казах ни освободиха като неперспективни. От една страна си мисля, че по-добре стана, че си тръгнахме, тъй като от целия отбор от нашия набор, никой не стана футболист. Единствено ние с брат ми имахме късмета да се върнем в Пазарджик и да се развием при правилен човек.

- Имал ли си други оферти от отбори от чужбина и България?

 -След като отидохме от Беласица в Ботев, мен специално ме искаха от Левски, за други отбори не знам дали е имало оферти. Дори и да е имало, не съм бил осведомен.

- Каква беше твоята детска мечта?

 - Моята мечта вече се осъществи. Още докато бяхме юноши и като гледахме златното поколение на Левски, където имаше шестима национални футболисти завърнали се от САЩ с бронзовите медали, исках един ден да заиграя в мъжкия отбор и го постигнах, за което съм изключително радостен.

-Какво очакваш от предстоящия мач със Сливен?


 - Надявам се да победим, подплатено с хубава игра и да зарадваме хората, които ще дойдат на стадиона.

- От новия сезон Левски ще играе с екипи "Найки"?

 - "Найки" е доста реномирана фирма и се надявам да изпитаме удоволствие от екипировката, с която ще тренираме и играем.

- Доста често през сезона ти се налагаше да играеш с травма, поради липса на алтернатива на твоя пост. Притесняваш ли се от конкуренция?


 - Не бих казал. Относно травмата го отчитам като моя грешка, трябваше още в подготвителния период да не тренирам, но аз продължих да се готвя.  Целият този период изкарах на инжекции в глезена и според мен направих голяма грешка, защото това ми се отрази в началото на мачовете, след това и в националния тим в Полша. Трябваше да почивам, докато ми отшуми контузията. Това ще ми остане като обеца на ухото.

- За кой мач през сезона не искаш да си спомняш и кой ще помниш с добри чувства?

 - Най-голяма горчилка у мен остана мача на националния тим в Кипър. Тогава исках двубоят да свърши, колкото се може по-рано, например в 60-та минута. Мачът с Баку е на обратния полюс. В София според мен изиграхме перфектен двубой. С Лацио също така и изобщо в мачовете от в Лига Европа изпитахме истинско удоволствие, като се има предвид срещу какви отбори се изправихме.

- Каква са амбициите ви за следващия сезон?

 - Надявам се, да се представим по-достойно, защото изминалата година е изключително слаба за Левски. Единствената утеха е, че се добрахме до този мач срещу Сливен в който единствено от нас зависи дали ще стигнем до мястото даващо право на участие в Лига Европа. Иначе щеше да е истинска трагедия. Надявам се да направим по-силен сезон и да бъдем традиционно основен претендент за титлата.

- В последните два сезона ти се превърна в неизменна част от основното ядро на Левски. Чувстваш ли се по-уверен да носиш по-голяма отговорност на терена?


 - Винаги съм се чувствал уверен независимо, че в началото като дойдох ми беше трудно да играя. Все пак отбора играеше перфектно и си имаше единайсет основни футболисти. Но както казах винаги съм се чувствал уверен, знам си способностите и винаги съм вярвал, че един ден ще стана основна фигура в отбора.

- Какво та кара да бъдеш оптимист, че следващия сезон Левски ще има по-светло бъдеще в сравнение с изминалата година?


 - Надявам се на това. Според мен отбора в никакъв случай не е слаб, за мен най-добрите футболисти са на "Герена". Дано да заиграем по-добре, трябва да се вземат и две-три качествени попълнения, за да има конкуренция в отбора и да сме там, където заслужаваме – на върха.

- На какво отдаваш колебанията през този сезон?

 - Според мен още през първия сезон, когато участвахме в Лига Европа, нямаше толкова много футболисти, които да заместят контузените или уморените. Във всички мачове играехме едни и същи момчета и така се дойде спада във формата. Изгубихме спечелени мачове, което не трябваше да допускаме да се случи. За мен късата резервна скамейка и краткия подготвителен период са причините.

- Какво очакваш от предстоящото световно първенство в ЮАР?

 - Фаворитите са ясни – Бразилия, Германия, Италия, Испания…Не знам, който и да стане шампион няма значение. Надявам се да наблюдаваме хубави мачове и да останем доволни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация