Дубъл за Байерн след разгром над Вердер

22:49
Дубъл за Байерн след разгром над Вердер
Байерн Мюнхен спечели Купата на Германия, след като на финала разгроми Вердер Бремен с 4:0. Този успех означаваше, че възпитаниците на Луис Ван Гаал осъществиха дубъл от трофеи през този сезон, тъй като през миналата седмица те триумфираха и с титлата на Германия.

Мюнхенци имат шанса след осем дни да спечелят и Шампионската лига.

На финала срещу бременци Байерн започна добре срещата и още в четвъртата минута Робен стреля опасно и беше близо до гола.

В 8-а минута и възпитаниците на Томас Шааф имаха шанс да стигнат до гол, но Пизаро пропусна чисто голово положение.

В 30-а минута пък Ариен Робен пропусна да вкара на празна врата. Холандецът разцъка красиво с Ивица Олич, който му върна, Вийзе бе преодолян, но ударът на Робен мина над вратата.

Пет минути по-късно обаче, Мертезакер спря едно центриране на Олич с ръка в наказателното поле - Дузпа за Байерн. Робен застана зад топката, Тим Вийзе усети ъгъла, но не успя да спаси - гол за баварците.

Пет минути след началото на второто полувреме Робен изпълни остро един ъглов удар, Ван Буйтен не успя да уцели топката с глава, но тя се удари в него и попадна на левия крак на Олич, който отблизо я чукна в мрежата на Вердер. Хърватинът майсторски насочи коженото кълбо между краката на бранителя на Вердер, който стоеше на предната греда - 2:0 за Байерн.

След това попадение мюнхенци започнаха да тормозят своите съперници на контраатака и логично в 63-а минута при една подобна ситуация Ван Бомел преодоля Налдо, преди да изведе Франк Рибери сам срещу Вийзе. Французинът преодоля вратаря и вкара за 3:0.

Петнайсет минути преди края Торстен Фрингс получи втори жълт картон за груб фаул срещу Швайнщайгер и бе изгонен.

В 83-а минута именно Швайнщайгер намери мражата на Вердер за четвърти път, оформяйки крайното 4:0 за Байерн.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

flipicha
16.05.2010 14:49

А бе Уинър...Всякъкви всевъзможни теми прочетах,а една тема няма за Френското първенство.Вземете малко се развиите и се насочете към повече първенства!

Sidy
16.05.2010 11:27

Байерн с требъл але але але ще бият Интер 2-0 *thumb_up*

Ginekologa
16.05.2010 03:00

тая година Байерн или Интер ще правят требъл да видим кой *beer* *thumb_up*

brickbat
16.05.2010 02:08

еми да Лусио и Самуел са много по бързи от Демикелис и Ван Буйтен, най малкото което можеш да направиш е да сравниш статистиките им от футболните симулатори и ще видиш, че и там хората мислят като мен. И като гледам какви термини използваш - крачка, концентриране, пласиране явно играеш на FM-а. Просто Ето и Милито ще ги подминават като малки гари, както правеха с защитата на Челси в Лондон, където второто полувреме Тери и останалите не можеха да им вземат топката и над 4 - 5 пъти Щнайдер изведе зад гърба им нападател.

manunited666
16.05.2010 01:52

И нека ви просветля чеда мои , относно това какво значи тотален футбол.В момента никой в света с играта си дори не се и приближава до така наречения тотален футбол.Тотален футбол вече няма.А този термин означава , всеки играч да може да играе на всяка позиция.Например защитник да отиде халф , халф защитник , нападател десен бек , десен бек нападател и така.

RagnaroK
16.05.2010 00:17

И аз не съм фен на Байерн ,но предпочитам те да спечелят ШЛ *wink*

krasenco
16.05.2010 00:00

Няма такъв завършек на сезона за Байерн.По-средата на сезона изглеждаше,че отново ще е провален,а какво стана всъщност,се оказа супер успешен.Въпреки,че не съм им фен,няма как да не ги поздравя *thumb_up*

golemiq_geshan
15.05.2010 23:59

Какво искаш да кажеш с това , че са с бавна защита ??? На Интер Лусио и Самуел са сред най-бързите ли ?? Но ето тук идва големия плюс на големия защитник : На него не му трябва да е кой знае колко бърз , а напротив , за един защитник най-важно е да има много добро пласиране , да бъде съсредоточен когатъо срещу него е 1 на 1 и това което и центраните на Байерн и тези на Интер притежават да има добра крачка с която може да изяде почти всеки нападател ! Това за мен е модела на един страхотен бранител каквито са Джон Тери , Рио Фърдинанд и други *thumb_up*

brickbat
15.05.2010 23:38

Futbulfen Байерн не са еквивалент а самата баварска машина и отбора не играе тотален футбол, разбери преди да пишеш какво значи някои да играе тотален футбол. Що се отнася до това да вземат ШЛ, не ми се вярва, защото са с много бавна защита, Рибери няма да играе и в Германия може и да вкарват, но срещу отбор като Интер не вярвам да успеят да направят нещо в атака. Все пак това че аз не вярвам не означава, че не е възможно *wink*

LloydBanks
15.05.2010 23:13

Сега остава само да бием Интер и да направим требал те ще искат същото дано ние бием инъче забелязах че във всяко от 5-те най силни първенства шампиона спечели и купата излючение ще има само в Испания *beer*

MCFOXXX
15.05.2010 23:01

Какъв сезон само *beer*
Напред Баварци!!!

Futbulfen
15.05.2010 22:55

Този Байерн е еквивалент на така наречената баварска машина! Отбора практикува тотален футбол..да вземат и ШЛ