Пълна статистика преди мача между Левски и Сливен

16:35
Пълна статистика преди мача между Левски и Сливен

Утре предстои да се изиграе срещата мтжду отборите на Левски и Сливен от последния 30-и кръг на "А" футболната ни група. Това ще е 48-и сблъсък между двата тима в първенството. Досега сините имат 31 победи, 11 равенства и 5 поражения. Головата разлика е 95-31 в полза на Левски.

При пълен успех Левски си гарантира третото място и съответно 20-о поредно участие в Европейските клубни турнири, с което ще удължи с още един сезон рекордната за български клуб серия.

В предишния сблъсък между съперниците Сливен спечели с 1:0 като това бе първа победа над Левски от 25 години насам.
 

ФОРМА

Левски

Победата над Пирин бе девета за шампиона на собствен терен през сезона. Повече имат само Литекс и ЦСКА. Равенството с ЦСКА е единственият случай в предишните десет домакинства, в който сините не вкараха гол.

Левски няма поражение вече в девет двубоя. За последно сините паднаха на 24 март - 0:2 от Локомотив София.

 

Последният гост, спечелил на стадион „Георги Аспарухов" бе Берое - 1:0 на 18 октомври 2009 г.

 

Левски не успя да вкара гол вече в шест мача този сезон - два повече от всичките 30, докато ставаше шампион. Въпреки това отборът има най-силната атака с 55 попадения. Единственият случай, в който сините се разписаха и паднаха, бе при загубата с 1:2 от Локомотив София.

 

Сините са втори, след Литекс, по точни удари към вратата (157 изстрела). Софиянци са отправили и 154 неточни шута, а десет удара са срещнали гредите. Срещу сините са извършени най-малко нарушения в елита - 410.

 

Сливен


Сливен няма загуба в пет мача и е пети в класирането според формата от последните шест кръга с 11 точки - три по-малко от лидерите Левски и ЦСКА.

 

Тимът е третият най-слаб гост в елита след Ботев и Спортист. Сливен има три победи и девет загуби в 14 визити и е реализирал едва десет гола на чужд терен.

 

Отборът на Драголюб Симонович взе четири точки в последните си две гостувания, но преди това имаше пет поражения навън (без да се брои служебното 3:0 над Ботев).

 

Само три избити центрирания делят Сливен от върха по този показател в елита. Там в момента е тимът на Спортист, който е изчистил 267 пъти топката от собственото си наказателно поле.

 

Сливен е последен в елита по брой ударени греди - едва три. Със същото може да се похвали и Ботев, макар че пловдивчани бяха изхвърлени от елита преди втория полусезон.

 

СЪДИЯ


Ангел Ангелов


Ще ръководи 11-и  мач в елита този сезон. Досега е показал 39 жълти и шест червени картона.

 

Ангелов вече свири един двубой на Левски - победата с 3:1 над Миньор на 7 март. Два от головете вкара Жоазиньо, а бразилецът не се е разписвал оттогава насам.

 

Реферът води и две срещи на Сливен - загубата с 1:2 от Литекс и равенството 1:1 с Берое.

 

Баланс от мачовете на Ангелов - шест победи на домакините, две ремита, две победи на гостите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация