Анелка и Ашли Коул близо до уникален рекорд днес

14:16
Анелка и Ашли Коул близо до уникален рекорд днес
Футболистите на Челси Никола Анелка и Ашли Коул ще запишат имената си със златни букви в историята, ако тимът им победи Портсмут във финала за ФА Къп.

Нападателят и защитникът ще станат първите играчи, печелили титлата и купата на Англия с два различни отбора. През 1998 година Анелка и Коул вдигнаха двата трофея с Арсенал.

"Разбрах от клубната телевизия, че никой не е правил дубъл с два отбора и би било чудесно ние да го постигнем. Това ще е нещо специално и винаги ще се гордея с него. Радвам се, че играя именно в Челси, защото тук всички имат вярата и самочувствието, че са способни да печелят големи титли. Вече нямам търпение да излезем на "Уембли" и да победим", каза Анелка.

Французинът върна лентата и си спомни за дубъла с Арсенал.

"Беше неочаквано за нас, че спечелихме и двете купи, защото в първенството изоставахме с доста точки от Манчестър Юнайтед. Във футбола обаче никога не знаеш какво ще се случи, ние вярвахме до последно и в крайна сметка бяхме възнаградени", добави нападателят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
15.05.2010 15:01

Помпи са симпатичен отбор с голям дух за игра, но просто този сезон, както на още много други тимове в Англия и извън нея, не им се получи играта и затънаха здравата. Все пак смятам, че Челси ще ги победят и ще се поздравят с още една купа, а Помпи догодина да се връщат. *thumb_up*