Адам Джонсън иска да докаже, че заслужава място на Мондиала

18:17
Адам Джонсън иска да докаже, че заслужава място на Мондиала
Полузащитникът на Манчестър Сити Адам Джонсън иска да докаже на селекционера на Англия Фабио Капело, че заслужава да е във финалния списък от 23-а играчи на италианеца, които ще пътуват за Световното първенство в Южна Африка.

22-годишният играч попадна в предварителния състав на Капело от 30 играчи, който бе обявен във вторник - това ще бъде първа повиквателна за него, след като той "хвана окото" с отличните си представяния за Сити, откакто се присъедини към "гражданите" от Мидълзбро през януари.

Джонсън, който едва в последния момент си осигури място в предварителния състав, е решен да докаже, че има потенциал да отиде и на Световното първенство, за което ще пътуват само 23-а от всичките 30 избраници на Капело.

"Да бъда в предварителния състав значи, че съм извървял дълъг път. Сега зависи от мен да докажа в следващите две седмици какво мога. Ако получа повиквателна за Мондиала, това ще бъде най-хубавият момент в цялата ми кариера и брилянтен завършек на едни невероятни шест месеца. Надявам се чудото да стане и да ме повикат. Странни неща се случиха вече", сподели крилото.

Джонсън игра в 16 мача за Манчестър Сити този сезон, отбелязвайки един гол и добавяйки 5 асистенции. Вероятно той ще получи шанс да дебютира с националния отбор в една от двете приятелски срещи на Англия преди началото на Мондиала. "Трите лъва" играят на 24 май срещу Мексико на "Уембли", а след това излизат срещу Япония или Австрия на 30 май.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
15.05.2010 00:58

Извинявам се грешката е моя Майкъл Джонсън е контузен *stop*

brickbat
15.05.2010 00:56

ама той е контузен и ще отсъства поне до края на Юни, няма как да играе иначе е голям талант спор няма *thumb_up*

Findo_pz
14.05.2010 18:21

Адам Джонсън според мен заслужава напълно да играе в ЮАР *thumb_up*