Ето какво каза Бербатов на днешната си пресконференция

14:51
Ето какво каза Бербатов на днешната си пресконференция
Капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов обяви официално решението си да напусне националния отбор.

Нападателят на Манчестър Юнайтед смята да се концентрира върху клубните си ангажименти, като той започна извънредната си пресконференция със следните думи:

"Считано от днес се оттеглям от националния отбор на България! Не съм длъжен да казвам защо напускам, но го правя от уважение. Това решение не беше взето с лека ръка, но го взех, защото така трябваше, премисли съм го. Всяко начало има край, сега каквото и да кажа, някой ще го приемат на сериозно, а други - не. В очите на някои ще стана лигльо, но всеки си има право на избор".

Нападателят допълни, че причините за това решение за много:

"Изморен съм, изчерпан! Знам, че има млади момчета, които чакат да се изявят. От 11 години години съм в националния отбор, почти на 30 съм, много по-големи футболисти от мене са се отказвали и по-млади".

Бербатов добави, че той не е националния отбор и смята, че отказването му може да се окаже положително нещо за представителния ни тим.

"Идвам от среща със Станимир Стоилов. Той беше започнат с решението ми преди всичко останали. Поговорихме, пожелах му късмет. Мъри е добър треньор и възможно най-скоро трябва да си намери отбор в чужбина. Казах първо на Стилиян Петров и Мартин Петров за решението. Стилиян до последно смяташе, че се шегувам, но след това разбра, че съм сериозен. Капитанската лента трябва да бъде дадена на един от двамата, но това ще се решава отбора", каза още таранът.

Бербатов обяви, че не чувствам длъжник на националния тим и не смята решението си за грешка. Той не смята, че има вариант да се завърне в редиците на "лъвовете" като играч, но призна, че един може би ще заеме някаква позиция в българския футбол.

Той добави още: "Семейството ми е на първо място и няма да позволя да пренеса стреса от работата в вкъщи. Стресът в националния отбор е доста голям от известно време насам, заради негативизма и големите очаквания. Ние все пак не сме Бразилия или Италия".

Юношата на Пирин Благоевград продължи:

"Не съжалявам за нищо, освен, че не успях да играя рамо до рамо с моя брат в националния отбор".

Той призна, че не е запознат със случаи на мениджърски интерес в "А" тима ни, като според звездата на Манчестър Юнайтед България рано или късно ще има чуждестранен треньор. Бербо каза още:

"Шансове за класиране на Европейското първенство винаги има, въпреки че групата е тежка. Трябва да се подготвим добре, а знаем, че България е най-силна, когато е аутсайдер. Не съжалявам, че няма да играя срещу Англия. Ще продължавам да следя националния тим отстрани и ще се радвам на успехите им. Пожелавам им успех! Доста момчета израснаха напоследък, като мога да спомена Станислав Манолев и Валери Домовчийски, който е същия тип играч като мен както на терена, така и извън него".

Бербатов завърши пресконференцията със следните думи:

"Чуйте ме внимателно какво ще кажа сега. Когато вече не съм активен състезател, което няма да е толкова далеч, колкото си мислите, може да ми се обадите, ако искате българския футбол да се оправи".

По време на пресконференция Бербатов устоя на някои доста провокативни въпроси, като посрещаше с усмивка дори някои от най-грубите подмятания. Нападателят дори имаше сили да пошегува с известен журналист, питайки го: А ти, обичаш ли ме?

Димитър Бербатов е юноша на Пирин Благоевград, а след това преминава в тима на ЦСКА. С немския тим подписва договор за 4,5 години, а сумата по трансфера е 4,5 милиона германски марки. През май 2006 година преминава в английския тим Тотнъм за 16 милиона евро. През септември 2008 година преминава от Тотнъм в Манчестър Юнайтед за 30,75 милиона паунда, което е клубен рекорд за "червените дяволи". На 28-годишна възраст надминава постижението на Христо Бонев от 47 гола за националния отбор на България и съответно се превръща в рекордьор по брой отбелязани голове за него. Избиран е шест пъти за Футболист № 1 на България, друг рекорд в българския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

paco_kl
13.05.2010 16:26

за какво световно говориш бе пич?май забрави,че не сме се класирвали за нищо след златното поколение!искам да му направя забележка на бербатов.казва,че няма да пренесе стреса от работата си в къщи,но забравя,че тъне в разкош именно от нея. мисля си,че наистина е изчерпан,той просто не изпитва удоволствие от играта.неприятно,но факт

danman
13.05.2010 15:47

Страшен PR си направи.Изкара се жертва.Като видя дебелия и заряза отбора точно преди световното.Това не му прави чест.И колкото и да си приказва,че се имал за силен,с тази си постъпка доказа точно обратното.