Вердер наказа неонацисти доживот заради мача с Бохум

21:05
Вердер наказа неонацисти доживот заради мача с Бохум
Ръководството на германския Вердер Бремен издаде доживотни забрани за осем привърженика на клуба, които предизвикаха безредици по време на мача им в Бундеслигата срещу Бохум.

Миналата седмица по време на равенството 0:0 с Бохум имаше безредици в сектора на гостуващия отбор, където група фенове издигнаха неонацистки флаг. Привържениците на Вердер взеха радикални мерки и се обадиха в полицията, която впоследствие арестува крайно дясната фракция.

След индентификация на нарушителите бе разрешено на Вердер да им издаде доживотни забрани за посещаване на футболните срещи на тима.

"Можем и без тези посетители на стадиона. Приемаме инцидента много сериозно и ще направим всичко по силите си, за да предотвратим подобни сцени отново. Горди сме от реакцията на нашите привърженици и виждаме, че нашата пропаганда срещу расизма и дискриминацията е успешна", се казва в официално изявление от Вердер Бремен.

Сега от бременския клуб се опитват да издадат забрани за осемте фена да не могат да посещават нито един мач от германското първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
11.11.2008 23:25

Така им се пада - тези хора нямат място на стадиона