Петият юношески турнир за Купата на Coca-Cola 2010 ще е в Плевен

16:21
Петият юношески турнир за Купата на Coca-Cola 2010 ще е в Плевен
Петият футболен турнир за Купата на Coca-Cola, част от националната програма "Децата и футболът" за 2010 година ще се проведе в Плевен на 13 и 14 май 2010 г.

Състезанието ще се състои в спортен комплекс "Балона". Турнирът в града е под патронажа на г-н Найден Зеленогорски – кмет на Плевен.

250 деца от общо осем отбора ще вземат участие във футболния турнир:

ФК Гунди (Плевен)
ФК Атлетик (Плевен)
ФК Ювентус (Малчика)
ФК Плевен /Плевен/
ФК Червен Бряг (Червен Бряг)
ФК Единство (Долни Дъбник)
ФК Мизия (Кнежа)
ФК Свобода (Милковица)

"Децата и футболът" е национална програма, която има за цел да насърчи активното занимание със спорт сред подрастващите. Програмата се реализира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Министерството на физическото възпитание и спорта и Българския футболен съюз.

Турнирът се провежда за шеста поредна година в Плевен. Интересен е фактът, че след края на втората година Кристиян Митов, който е играел за ФК Атлетик (Плевен), е получил възможността да замине на стаж в Барселона. Отборът на ФК Ювентус (Малчика), който участва в турнира тази година, е в дългогодишни отношения с Ювентус (Торино), като всяко лято две от децата на българския отбор заминават на лагер, организиран от италианския гранд. Coca-Cola подпомага националната програма "Децата и футболът" от самото й създаване. Тази година Компанията ще подкрепи шест от турнирите в програмата. Всеки участник ще получи пълна футболна екипировка, а всеки отбор – професионални футболни топки. Отборът-победител ще стане носител на голямата награда – Купата на Coca-Cola. След определяне на носителя на Купата на Coca-Cola специална комисия ще определи и победителите в следните категории:

- най-добър вратар
- най-добър защитник
- най-добър полузащитник
- най-добър нападател
- голмайстор на турнира
- футболист № 1 на турнира
- най-техничен футболист
- най-полезен състезател
- най-добър треньор

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация