Меси: Плаках когато България победи Аржентина, Стоичков беше като пират от приказките

12:12
Меси: Плаках когато България победи Аржентина, Стоичков беше като пират от приказките
Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси даде специално интервю за Владимир Памуков от вестник "Труд". Вижте какво каза носителят на "Златната топка":

Лео за Христо:


- Гледах Стоичков с широко отворени очи, когато бях едва 7-годишен, през 94-а. Плаках, когато България победи Аржентина и отпаднахме. Тогава виждах Стоичков като пират от приказките, който превзема корабите. Това е първото световно, което гледах. А сега очаквам той да ме гледа. И дано и аз да го накарам широко да отвори очи. Но само на головете ми. Ако правя глупости, ми е обещал да затваря очите.

- Имате ли впечатления от играта му в дрийм тима на Барселона?

- Ооо, естествено. В Барса много държат на всеки нов да му покажат славната история. Независимо какво той знае от нея и какво - не. И, разбира се, кадрите с дриймтима и Стоичков са от първите, които се въртят пред очите на децата в школата.

- Какво научихте от Камата?

- Работихме, но за съжаление за малко. Поне засега - малко. Занимаваше се с мен, Боян и Педро три пъти седмично, когато отговаряше за нападателите в клуба. С него учехме развитие и завършване на атаките. И да ви кажа, ако не знаете - още го може!

- А вас тримата как ви оценяваше? Имаше ли и персонални бележки?

- Зареждаше ни с амбиция, даваше ни сила. Уверяваше ни, че някога тримата ще носим победите на Барса. Може да го е казвал само да ни стимулира, но ето вече е така. (Б.а - Меси, Боян и Педро вкараха за последната победа на Барселона - 3:2 над Севиля). Днес не знам каква оценка ще ми даде. Не смея да питам дали е доволен. А и той винаги е казвал, че няма значение колко гола си вкарал, а дали Барселона е спечелил и дали Барселона е първи!

- Така ли ще е на 16 май, когато завършва шампионатът на Испания?

- Отговорът не може бъде друг, освен най-краткият - "Да". Не говорим за това обаче в отбора. Всеки знае какво трябва да се случи и дано Господ е с нас. Смятам, че го заслужаваме. Почитателите ни по целия свят - също. И заедно ще успеем.

Христо за Лео:

\"\"- Лео заслужава до последната буква всички суперлативи на света, с които вече две години журналистите го засипват. Той е невероятно добро и талантливо момче, което вече стана мъж. Победите го калиха, направиха го истинска звезда. Не е герой за един ден. Той започва да катери успехите си оттам, където повечето от големите свършват. На 22-23 години има всичко. Или почти всичко, защото има нещо, което отдавна го предизвиквам да спечели. И е обещал тази година да го направи.

- Ще разкриете ли за какво става дума?


- "Златната обувка" за голмайстор на Европа. Мисля, че в склада вече има... неговия номер. Тогава ще го водя на вечеря в най-скъпия ресторант, аз черпя, като може да покани и гости. Стига да не е целия стадион. Не за друго, ами няма ресторант с 90 хиляди места. А пикник не съм обещавал.

- Какво го отличава от останалите на терена?

- Няма по-силен от него с топката в крака. Имаш чувството, че когато си пожелае, може да влезе заедно с топката във вратата. Но така, просто за разнообразие, стреля. Много напредна при завършващия удар, не се колебае и това влияе на прецизността. Все по-точен става.

- Впечатленията ви от Лео извън терена?

- Еталон. Добър, любезен, тих. Не е като мен. Но времената сега са други. Когато аз дойдох в Барса, клубът не беше ставал шампион цели пет години. И в тази ситуация на отбора му трябваше агресивност, много агресивност, не само на терена. А иначе бяха в една голяма компания с дъщеря ми Михаела и от нея знам, че дори в заведенията гледа да не се набива на очи, слуша си музика и половината от времето пише есемеси.

- Как се отнасяте към сравненията в медиите между Марадона и Меси?


- Винаги съм мразил тези сравнения. Футболът е друг, героите също. И двамата са в клуба на най-великите играчи и това е достатъчно. А и за Лео голямото приключение едва сега започва. Предстои му световно първенство. И тогава цяла Аржентина ще чака именно Лео да поведе отбора към титлата. Отговорността е смазваща, но аз знам - Дон Диего Марадона знае как да му помогне да направят мисията успешна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivan79
19.05.2010 19:34

ANTWERPMIRACLES напълно съм съгласен с теб стойчков е велик играч и българин и не само той много са няма да ги изброявам

ub7
16.05.2010 08:21

А и тоя Памуков 100 е бил там - къде без него - що не го поправя? Измислил си я е некой тая статия вие се псувайте

ub7
16.05.2010 08:19

Абе за какво е плакал като Аржентина не отпаднаха от нас? Паднаха с 3-2 от Румъния на 1/8 финал. Ама верно вси4ките сте на по 12 години май

ChervenoCheren
14.05.2010 10:40

Прекрасна статия *smile*.
Само така ...
Меси или Роналдо е въпроса ?
Може би наскоро Меси ...

devil4eto
12.05.2010 17:44

Специално за някои хора, които даже не познавам:
Авеееее мижитурки долни!Как може да кажете лоша дума за човек, помогнал толкова много на БГ футбола!Тва са вероятно някви пубертети, които искат да бъдат интересни!Авее мишки играите си футбол на компа!Нищо лично, но на всеки обидил Камата, мога да кажа нещо, което и той би го кажал*lol*а ви е** майката!!!!! *beer*

Hella
11.05.2010 22:54

Камата и Меси са велики футболисти, няма спор! Като Меси има да показва още много.. *thumb_up*

famouse_girl
11.05.2010 17:12

камата се държи мн простошки спрямо България ама аз го подкрепям защото тея комплексарчета това заслужават *lol* е Бербатов да вземе малко пример от него и да се държи така с тея дето го тровят така трябва *thumb_up*

ANTWERPMIRACLES
11.05.2010 16:54

В думите на Лео и Христо има над какво да се замислим .
Нациите , в които доминира позитивното мислене просперират, успяват и побеждават , а ние се пържим в собствената си омраза и завист. Няма по голям враг на българина от друг българин. Готови сме да оплюем и обругаем всеки , който ни е надскочил , особено , ако не е от "нашите" . Искаме да го дръпнем обратно , при нас - в казана. Охулихме дори и единствените ни сънародници , които светът познава и признава. А може би , точно заради това. Претенциозни сме и взискателни , виждаме всеки кусур , а не поглеждаме себе си . Не ни стига да е голмайстор в Испания , искаме да е най-добрия в света . Ако и това постигне , ще го обвиним за простак . Все нещо ще му намерим. Сякаш, всеки ден наши сънародници получават "Златната топка" или "Манчестър" и "Челси" са съставени само от български играчи. Нищо чудно , че кадърните и успелите българи си тръгват обидени и остават в чужбина. А ние тук продължаваме да мразим и да сме бедняците на континента. До деня , в който изчезнем като нация.

kiksan40
11.05.2010 15:14

Такива моменти ме карат да съм горд, че съм БЪЛГАРИН *thumb_up* *thumb_up* *beer*

krasenco
11.05.2010 14:35

Който псува Стойчков в пълен идиот *thumb_down* Как може да псуваш ЕДИНСТВЕНИЯ българин и вероятно така ще си остане,спечелил златната топка!

Barca_fen112
11.05.2010 14:29

Велики и 2мата ! Камата може да е простак ама е най- добрия български футболист ! Това ,което той направи в кариерата си много малко футболисти от световен мащаб са го направили ,а вие го плюете ! еми за това тази страна ще си остане истинска дупка ! А Меси получава поредното признанир *beer*

Kockarafcb
11.05.2010 14:20

Ее жалки сте мамка му.. обеждавам се колко прост народ сме(или поне някой от нас) Стоичков е бил и си остава голям,а вие го псувате. 94-та много се радвахте сигорно. или повечето не бяхте родени. Моля спесте ти си празните и ограничени коментари !MES QUE UN CLUB !

sami
11.05.2010 13:30

На кой му пука за Кюрда *joking* *thumb_down*

Bat_Vane
11.05.2010 13:29

Стоичков и Барса са най - големите във фубтола .

Tyrion
11.05.2010 12:51

поклон пред ицата и меси и един голям и тлъст за жозе и интер

krasenco
11.05.2010 12:40

Ние го нареждаме заради характера му,но като се замислим точно този характер му помогна да стане такъв футболист!В момента за пример ясно може да се вие случая с Бербатов.Дойде в Манчестър,като много добър футболист,но не издържа на медийния натиск и се скапа.Ако беше Стойчков мислите ли,че щеше да го бърка медийте какво говорят за него.Щеше да им каже,,смешници вие кой бяхте'' и да мачка *lol*

krasenco
11.05.2010 12:35

Камата може да е всякакъв,но на терена беше голям футболист.Донесе много гордост и радост на българите.

Juventus_tifoz
11.05.2010 12:32

Ицата винаги ме е кефил. Той е най-великия български футболист. Просто говори това, което мисли и не това не значи, че е простак.

gerrard9000
11.05.2010 12:29

бил е добър футболист сега мисля че е и добър треньор но винаги ще си остане простак.такива псувни съм чувал от него че тръпки те побиват.аз съм цесекар и много го уважавам но малко може да поработи върху речника си както и върху английския си език *thumb_up*

Notlike
11.05.2010 12:18

Вижте какви думи казва за него номер едно в света Лео Меси. А вие, псуващите по родната легенда, ще си останете прости селяни, докато не спрете да плюете Камата, защото това, което е направил той в славните си години, има футболисти, които не са го постигали за цялата си кариера! *thumb_up*