В Испания копират английския модел \"Висша лига\"

08:47
В Испания копират английския модел \"Висша лига\"

Испанската футболна лига днес ще обяви решението си да раздели тимовете от Примера дивисион с тези в Сегунда дивисион, като така ще въведе модел подобен на този в Англия.


Според вестник "Ас", разделението е първата стъпка към формирането на "Суперлига", така че Примера дивисон да е независима от останалите лиги в Испания.


Имаше срещи между единайсет клуба от Примера през последните две седмици, които обсъждаха идеята и изглежда, че решението вече е взето. Телевизионните права са главната тема на обсъждането. Ако Ла Лига придобие структурата на Премиършип, новите власти в първенството ще определят сами програмата за мачовете и календара.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MVP_
11.05.2010 22:00

Във Англия Премиършип е със статут на корпорация с 20 акционери от които 3 се сменят всяка година. Не е под крилото на Ф.А. - в Испания искат да стане същото.

famouse_girl
11.05.2010 18:28

а ясно нещо за телевизионните права май горе доло разбрах *lol* *beer*

famouse_girl
11.05.2010 18:27

това не мога да го разбера как така да ги разделят че те с какво са съединени пф нищо не разбрах *lol*

XerX
11.05.2010 17:04

Как така да се раздели? Нали вече си е разделена? Някой да обясни...

troublesome86
11.05.2010 12:12

Дано е истина,така повечето пари ще отиват при отборите от Примера Дивисион.Не ми се мисли Севиля,Валенсия,Атлетико Мадрид или Виялереал ако разполагаха с парите на отборите от висшата лига.Нямаше да им се налага да продават звездите си..И без това дори при това положение Севиля и Валенсия имат по-големи успехи в Европа от отбори като Арсенал,Челси и Тотнъм.