Льов: Отиваме в Южна Африка с шестима нападатели

17:55
Льов: Отиваме в Южна Африка с шестима нападатели
Селекционерът на Германия Йоаким Льов заяви, че тимът му ще отиде на Мондиала в Южна Африка с всичките шестима нападатели от предварителния състав на Бундестима.

Льов повика в разширения състав Мирослав Клозе и Лукаш Подолски, които не се представят много добре през този сезон, както и Марио Гомес, Какау, Щефан Кислинг и Томас Мюлер.

Разширеният състав съдържа 27 играчи, като до първи юни четирима играчи ще отпаднат от него.

"Планът ни е да вземем всичките си шест нападатели на Мондиала, защото искаме да сме гъвкави. С Подолски, Мюлер и Какау ние имаме трима нападатели, които могат да атакуват от втора позиция и да играят по крилата. Клозе, Гомес и Кислинг са по-скоро централни нападатели. Искам да имам различни възможности за реакция ако се наложи", сподели наставникът на немците.

Кислинг се наслаждава на отличен сезон в Байер Леверкузен и има 21 гола в първенството. Клозе и Гомес обаче заедно имат едва 13 гола в Бундеслигата.

Германия е група "D" на Световното първенство заедно с отборите на Сърбия, Австралия и Гана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MVP_
11.05.2010 22:04

И още нещо Подолски колкото и слаб сезон да има с германския национален отбор е съвсем друг играч и го е доказвал неведнъж. Показателно е това - 70 мача 37 гола само Клозе има повече с 94/48

MVP_
11.05.2010 22:01

Графите имаше 1 мач за Бразилия а сега е повикан и в националния за СП. *wink*

Ghasper
11.05.2010 18:00

Швайнщайгер, Балак, Йозил, Кроос.... много мъка ще донесат на конкуренцията помнете ми думата стабилна халфова линия се заформя тази година както и един много млад и перспективен национален отбор не мисля че имаш право да ги изключваш от първите 4 с оглед на много неща ти на колко футболиста които са повикани си гледал мачове?!

Notlike
11.05.2010 10:20

Аз още се чудя защо не картотекира Графите и да го направи германец? За мен обаче в атака за маншафта трябва да играят Кислинг и Мюлер. Другите са за бройката. В момента Германия няма качествен нападател. Не помня откога не са били така. Тъй де - не ги пиша в сметките за първите 4..

michael_forever
10.05.2010 22:14

Ебати мизерията може ли да вика Какау и Подолски... Нямам думи *angry*

darkspeed
10.05.2010 21:10

Как ще се кефя сърбите да ги отупат въпреки всичките им нападатели *smile* ..