Швеция, Дания и Финландия спечелиха допълнително място в Лига Европа

16:20
Швеция, Дания и Финландия спечелиха допълнително място в Лига Европа
Швеция спечели наградата на УЕФА за феърплей, която се формира на база всички официални мачове на международно и клубно ниво, които се изиграха от 1 май 2009 година до 30 април 2010.

Победителите Швеция, вторите Дания и третите Финландия ще получат по едно допълнително място в първия квалификационен кръг на Лига Европа за сезон 2010/2011 година.

Критериите на УЕФА за феърплей се базират на добра игра, уважение към противника, уважение към рефера, поведение на феновете и ръководството на отборите.

Допълните места места в Лига Европа ще бъдат заети от отборите, които са спечелили наградите за феърплей в собствените си страни.

Ако някой от тези тимове вече си е гарантирал участие в Европа, то тогава мястото му ще бъде заето от втория най-коректен отбор в таблицата. Има шанс дори някой от изпадналите тимове да се класират за Лига Европа. До участие обаче ще бъдат допуснати единствено тимове, които имат лиценз от УЕФА.

България е на 37-мо място от 53 отбора в класацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darkspeed
10.05.2010 21:37

Такова е положението с Бърнли между другото.. Фулъм са третия някъде най-спортменски отбор, Бърнли са веднага след тях. Ако Фулъм спечели Лига Европа, ще се класира автоматично следващия сезон като защитник на трофея. Което би означавало, че ще гледаме Бърнли в Лига Европа *smile* .