Левски се доближи до Лига Европа след успех над Монтана

19:48
Левски се доближи до Лига Европа след успех над Монтана
Левски победи Монтана с 2:0 като гост в среща от предпоследния кръг на А група.

Гостите владееха повече топката и в първия половин час Телкийски, Гаджев и Йовов пропуснаха добри положения, докато играчите на Монтана рядко дори играеха в половината на столичани.

Седем минути преди почивката Левски успя да открие резултата. Телкийски центрира отдясно и топката стигна до Александър Александров, който изскочи от дълбочина и бе изпуснат от бранителите на домакините. Кривия с глава, отблизо заби топката в мрежата и даде надежди на своите съотборници, че Левски ще успее да се добере до участие в Лига Европа през следващия сезон.

През второто полувреме Левски продължи да доминира и още в 50-а минута Николай Димитров центрира отляво и Радослав Димитров спря топката с ръка в пеналта на Монтана. Реферът отсъди дузпа за столичани. Телкийски застана зад топката и стреля в десния ъгъл, но Христо Иванов спаси.

Десетина минути по-късно обаче, Христо Йовов вкара решаващ втори гол за Левски. Бижутера стреля от фаул, топката тупна пред стража на домакините и влезе в мрежата. Тук трябва да се отбележи, че Христо Иванов очакваше Йовов да центрира топката, но вместо това халфът на гостите успя да изненада стража на Монтана.

В крайна сметка Левски взе изключително ценна победа като гост и се изкачи на трето място във временното класиране, събирайки 54 точки. Така вече изглежда почти сигурно, че "сините" ще играят в евротурнирите през следващата кампания.

Междувременно Локомотив София отстъпи като домакин на Черноморец Бургас с 0:1 и се свлече на четвъртото място във временното класиране.

Стартови състави:

Монтана:
Хр.Иванов, Р.Димитров, Г.Иванов, Личков, Жеков, Хикмет, Трифонов, Мичев, Луис Едуардо, В.Иванов, Д.Гаджев

Левски: Петков, Петраш, Бензукан, Милиев, Минев, Гаджев, Александров, Телкийски, Йовов, Н.Димитров, Антонов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rumen114
10.05.2010 08:47

Поредна гавра с BG футбол, значи свалете си сините очила и погледнете реално на нещата!Ебати уредената работа замислете се само че всичко е една пошла и грубоскалъпена мутренска действителност.ЖАЛКО!

plamski2
09.05.2010 22:17

опа извинявам се грешката е моя явно мноо ми са спи *sad*