Телевизията спира парите на родния футбол

17:56
Телевизията спира парите на родния футбол
Ръководството на двете телевизии, които държат правата на мачовете от родното първенство, е изпратило остро писмо в БФС, в което се казва, че от следващия сезон парите могат да спрат за някои стадиони.

Оказва се, че 2 години след началото на договора не е изпълнено нито едно изискване по отношение на стадионите в България, което правело излъчванията доста трудни, а картината с ниско качество.

В договора имало залегнали над 10 страници изисквания по отношение на това къде и как трябва да бъдат разположени камерите и рекламите, къде да бъдат студиата. В момента се оказва, че нито един отбор не е изпълнявал напълно тези изисквания.

От следващия сезон започват санкциите, които са главно финансови.

Някои от стадионите били просто неспасяеми по отношение на предаванията, което означава, че дори да има преки предавания, от тях клубовете няма да получат и лев от правата.

Парите от този сезон ще бъдат разпределени както през миналия - по броя на спечелените точки. Това означава, че най-много ще вземат от Литекс и ЦСКА.

Литекс започва сериозен ремонт на стадиона си през лятото, като ще го стегне дори за групите на Шампионската лига. УЕФА е вкарала нови изисквания към съоръженията, но България има още една гратисна година, която ще изтече както всички останали.

ЦСКА пък се мести на "Васил Левски", след като "Българска армия" е на практика опасен за зрителите. "Локомотив" също е в доста окаяно състояние, но още няма всички необходими документи. Дори на стадионите, които считаме за най-добрите в България, нямало всичко необходимо за инсталирането на телевизионната техника.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
07.05.2010 22:26

juventino21,абсолютно вярно!Крайно време е дасе вземат мерки и теглилки по този въпрос,а не само да квичим като недоклани прасета.

torres_229
07.05.2010 20:29

Точно така ! Ще се научат и президенти и общини и държавата. Без пари не става. А от друга гледна точка може да виждаме и много повече народ по трибуните.. ДАЙ БОЖЕ един ден (дано съм още жив) българския футбол да е нормален като всички останали! *sick*

BoBi_Levskara
07.05.2010 18:53

Еми щом не изъплняват никави условия а имат договор да ги спират.Наглоста в нашата страна няма край особено пък при футбола.

Coca_Cola_mn7
07.05.2010 18:17

че от следващия сезон парите могат да спрат за НЯКОИ стадиони. *stop* заглавието неточно жалко че няма да могат са гледат по телевизията *sad*

juventino21
07.05.2010 18:01

Нужни са инвестиции в тези стадиони, за да има възвръщаемост. И колкото са отговорни отборите, толкова отговорна е и цялата държава, която трябва да се погрижи за родния си спорт :х