Мъри вика всички звезди в ЮАР, реже им от ваканцията

11:21
Мъри вика всички звезди в ЮАР, реже им от ваканцията
Селекционерът на България Станимир Стоилов държи всички звезди от националния отбор да играят срещу ЮАР.

Контролата е на 24 май в Йоханесбург, а на 19-и тимът среща Белгия в Брюксел. Проверката в Африка отлага с близо 10 дни излизането на футболистите в лятна ваканция.

Треньорът обаче не дава "свободно" на никого с изключения на един – Живко Миланов играе на 26-и с Васлуй финал за купата на Румъния срещу ЧФР Клуж. Целта на Стоилов е обиграване на състава, достоен резултат и адекватни тренировки с цел сработване на играчите.

Заради дуела с ЮАР селекционерът ще повика 20, а не 18 играчи. В Белгия ще ходят 14 легионери и шестима от “А” група, а в ЮАР – 19. Всички играещи в чужбина потвърдиха без глезотии участие в мача с африканците.

От БФС обаче още не успяват да се свържат с Димитър Бербатов. Няма да е изненада, ако капитанът на България се мотивира с тежкия сезон на Манчестър Юнайтед и изрази нежелание да ходи в Африка. Но щабът на отбора разчита много на звезда №1 в родния футбол.

През сезона Берба има 44 мача с Юнайтед, докато например Стилиян Петров записа 47 с Астън Вила.

Стоилов трябва да обяви в понеделник състава. Очаква се да липсват броените предварително в сметките Валентин Илиев, Живко Желев и контузеният Илиян Стоянов. Мъри предпочете да пробва по-млади. На повиквателни от "А" група се надяват Георги Петков, Георги Сърмов, Веселин Минев и Йордан Милиев (Левски), Пламен Николов и Ивелин Попов (Литекс), Иван Бандаловски (Локо Сф) и Павел Виданов (ЦСКА).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gylybnik
07.05.2010 22:17

Бербатов или да играе или да си ходи от националния и без това е много много на високо!!! *party* *lol* *angry*

stihopletec
07.05.2010 14:50

Notlike чети статията преди да коментираш.... Успех Мъри ! Дано най - накрая има някаква промяна ...

krasenco
07.05.2010 12:50

И как решиха,че Бербатов няма да ходи?Нека първо да стане и тогава да се пишат такива работи!Относно националния,трябва вече да започнат да се налагат по-млади и да се гради отбор за следващото световно.Европейските квалификации трябва да се отпишат,а ако случайно се класираме да дойде като бонус.В противен случай пак няма да се класираме сега и пак няма да имаме отбор.

bobeto_
07.05.2010 12:36

с 3 гола повече от миналия сезон във Висшата лига има Бербатов, но с 5 асистенции по-малко, а като минути, миналия сезон е играл 2564 с 500 по-малко от сега, като тогава беше 4-ти след Видич, Роналдо и Ван Дер Саар, а сега е на 6-то място по време, след Евра, Валенсия, Флетчър, Рууни и Карик

bobeto_
07.05.2010 12:33

Бербатов има 2033 минути, а Стилян 3178. 2 асистенции има Стилян, докато Бербатов за по-малкото време в което е играл има 12 гола и 5 асистенции

Notlike
07.05.2010 12:27

Ако Берба се оправдава за щяло и нещяло, по-добре въобще да го няма в национала. Аз го защитавах, ама то това вече е прекалено. Не може да идваш, когато ти скимне. Не може някой да блъска цял ден, да не си взема почивка, за да играе в национала някой проклет мач като този с Полша, Афганистан или който и да било, а ти да си почиваш на канапето и да играеш във важните мачове. Никъде го няма това!

AviMC
07.05.2010 12:08

Тъкмо щях да похваля уинър за добре написаната статия и видях, че тя е от в-к "Труд"...Колкото по темата, очаквам първия мач на националите срещу който и да е. Да видим ще има ли промени в състава като имена и позиции на играчите. Стилът и схемата на играч какви ще са. Ясно, че според съперника зависят тези неща, но все пак да видим ще има ли някаква положителна промяна *thumb_up* Успех Мъри, българите те подкрепяме *thumb_up*

paunQ
07.05.2010 11:27

"През сезона Берба има 44 мача с Юнайтед, докато например Стилиян Петров записа 47 с Астън Вила." А колко изиграни минути има Берба?! Това изречение е напълно излишно.. *lol*