Литекс прави Дока българче

13:08
Литекс прави Дока българче
Шефовете на Литекс са задействали процедура по изваждането на български паспорт на бразилския ас Дока Мадурейра.

Това съобщи самият футболист в интервю за "Тема Спорт". Дока досега не е играл за национални формации на родината си и затова няма пречка да облече фланелката на България.

"Разбира се, че бих помогнал на вашия отбор в предстоящите квалификации, стига Станимир Стоилов да ме покани", сподели техничарят.

Бразилският нападател се превърна в ключов футболист на "оранжевите" този сезон. Той бе с основен принос за спечелването на титлата. Разписа се в най-важните мачове, като вкара на Левски, Локо София и ЦСКА. Към бързоногото крило има сериозен интерес от чужбина, но той засега предпочита да остане в Ловеч, за да атакува със съотборниците си групите в Шампионската лига.

"По-добре е да се състезавам в шампиона на България, отколкото в долните дивизии на някоя европейска страна. Литекс напълно оправда очакванията ми. Ловеч е малък град. Собственикът ни гласува доверие. Работи се професионално. Така че съм изключително щастлив, че съм тук. Въобще не съжалявам, че избрах Литекс", категоричен е Дока.

Бразилецът осъзнава, че на ловчанлии ще им е много трудно да влязат в групите на Шампионската лига, но това не го прави песимист.

"За нас тази фаза на турнира засега е само мечта. Знаем, че ще ни е много трудно да я осъществим, но ще опитаме. Шансове винаги има, но важното е ние да играем добре. Ще видим какво ще се получи", каза още "кариоката".

Според Мадурейра, футболът в България се развива и става все по-добър.

"Впечатлен съм от феновете на Стара Загора. Локо Пловдив също има невероятна публика. Ние, футболистите, трябва да направим всичко възможно да върнем хората по трибуните. Това ще е показателно, че футболът върви в положителна посока", добави в заключение Дока.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари