Агитка посрещна Ивайло в Лисабон

11:16
Агитка посрещна Ивайло в Лисабон
Ивайло Йорданов направи първите си стъпки на португалска земя под овациите на малка агитка на Спортинг Лисабон, която го чакаше на летището, съобщава "Труд". Двайсетина запалянковци направиха шпалир с шалчета и знамена за своя любимец, потил 10 години зелено-бялата фланелка и с головете си донесъл на клуба слава, титла (2000 г.) и купа (1995) на Португалия.

Довечера Ивайло Йорданов ще излезе за последен път с екипа на Спортинг на стадион "Жозе Алваладе" - почти 10 лета, след като се наложи да прекрати футболната си кариера по здравословни причини. Бенефисният мач ще събере шампионския тим на Спортинг от 2000 г., легендарни футболисти на клуба, звезди и приятели на Ивайло.

Организаторите събират всички поканени - около 35 играчи, в един и същ хотел в Лисабон, където снощи големи играчи като вратаря Витор Байя, Фернандо Коуто, Руи Коща и др. трябваше да имат "разбор" преди днешния мач. Кавалерът на "Златната топка" Христо Стоичков също е там, след като кацна в столицата на Португалия с полет от Барселона вчера следобед. Не се знае дали в бенефиса ще играе другата "Златна топка" - Луиш Фиго. Някогашният съотборник на Йорданов в Спортинг е потвърдил участието си. Но тази вечер Интер, където е директор, има финал за Купата на Италия срещу Рома и вероятно ще бъде на скамейката до треньора Жозе Моуриньо, както на полуфиналния реванш срещу Барселона в Шампионската лига преди седмица.

От големите звезди поканите за бенефиса отказаха заради ангажименти датският вратар Петер Шмайхел и Красимир Балъков. Вероятно за Лисабон няма да пътува и Емил Костадинов, новият спортно-технически директор в ЦСКА.

Всички запалянковци на Спортинг да отидат на стадиона и да гледат бенефиса, призова капитанът на сегашния отбор Жоао Моутиньо. Той направи специално обръщение за прощалния мач на Ивайло Йорданов, излъчено по португалски телевизии. "Надявам се, че хората ще дойдат, защото рядко ще видят пак на едно място и по екип звездите от онова време", коментира Ивайло по телефона от Лисабон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krasenco
05.05.2010 12:12

,,направи първите си стъпки на португалска земя под овациите на малка агитка на Спортинг Лисабон, която го чакаше на летището, съобщава "Труд".,,Оправете си грашката господа *wink* Малко сте изтървали началото на изречението.