Шанс за Нистелрой за играе на Световното

13:33
Шанс за Нистелрой за играе на Световното
Холандският национален селекционер Берт Ван Марвайк заяви, че ветерана Рууд ван Нистелрой продължава да има шанс за финалите на Световното първенство, въпреки че не попадна в първоначалния състав на "лалетата".

Наставникът на Холандия заяви за вестник "De Telegraaf":

"Що се касае до Рууд, аз си давам време до 11 май да реша за него. Оставям го да ме убеди, че ще бъде в отлична форма за Световното първенство". Ван Марвайк обяви в понеделник група от 26 играчи за първия тренировъчен лагер на тима от 10 до 14 май преди шампионата в ЮАР, който започва на 11 юни.

Вторият лагер, в който ще участват и тези състезатели, които още играят в първенствата си, ще се проведе в Австрия от 19 до 31 май.

Ван Марвайк допълни: "Моите асистенти и аз видяхме доста от Рууд напоследък. Не смятаме, че бе правилно да го повикваме сега, но това не означава, че той отпада окончателното от картината за шампионата".

Холандците, които имат два финала на Световното първенство през 1974 и 1978 година, играят на Мондиала в Африка с отборите на Дания, Япония и Камерун. Ван Марвайк ще обяви група от 30 човека на 11 май, която ще бъде намалена до 23 играчи до 1 юни. Отборът ще играе контроли с Мексико на 26 май, Гана на 1 юни и Унгария на 5 юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация