Загубилият финала за Купата с шанс за Европа

16:51
Загубилият финала за Купата с шанс за Европа
Финалистът за Купата на България също има шанс да играе в Европа, разкриха източници на Гонг от БФС. Ако носителят на Купата не получи лиценз, то в Лига Европа ще играе финалистът, а не четвъртият в класирането на А група. Това гласят наредбите на футболната ни централа.

Единственият шанс на четвъртия в класирането да излезе в Европа е Берое и Черноморец Поморие да не получат лиценз за европейските клубни турнири. Тогава обаче трябва да бъде изпратено запитване до УЕФА дали е възможно четвъртият в "А" група да заеме вакантната квота.

Последният срок, в който ще стане ясно кой ще играе и кой не в Европа, е 31 май. Тогава се очаква да бъдат обявени и отборите, които получават лиценз.

Тепърва ще се събира и Лицензионната комисия на БФС, която ще вземе своите решения. За лиценза на Берое ще се решава на местно ниво, докато за лиценза на Черноморец Поморие крайното мнение ще е на УЕФА, тъй като за този тим се прави експресно лицензиране. Документите на Черноморец са изпратени в края на миналата седмица в европейската футболна централа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация