Петър Жеков: В България голмайстори няма

08:20
Петър Жеков: В България голмайстори няма
"Смешна работа е в днешно време да наричаш голмайстор футболист, който вкарва по 15 гола на сезон. По мое време се вкарваха по толкова само на разгрявката преди мач. Може би е въпрос на поколения. За всеки е строго индивидуално. Един голмайстор първо се ражда, после учи", сподели легендата на ЦСКА Петър Жеков.

"В момента в България не виждам футболист, за който с ръка на сърцето да се каже, че е голмайстор. Нито наши, нито чужденци оправдават очакванията. Вкарват от време на време – колкото да защитят позицията си на нападател", добави още носителят на "Златната обувка".

"Като гледам големите в Европа и те често бъркат. В последната фаза, при решаващия удар подхождат грешно, ритат неправилно – оттам естествено идват пропуските. Не знам, не ги учат ли? Не мога да давам оценки на треньорите, но в последно време много от тях прекалено рано навлизат в дълбоките води на професията. Особено в България тази тенденция се засилва", сподели още специалистът.

"В младото поколение има проблясъци – надявам се до няколко години да имаме завършени голмайстори. В ЦСКА направиха грешка, като дадоха повечето си млади таланти. Мирослав Манолов е един от тях, сигурен съм, че ако не се бе контузил толкова лошо, в момента щеше да е голмайстор на първенството", завърши Жеков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация