Ники Михайлов и Твенте с първа титла в Холандия

18:59
Ники Михайлов и Твенте с първа титла в Холандия
Отборът на българския вратар Николай Михайлов Твенте спечели първа титла в Ередивизи в историята си, след като надделя с 2:0 над НАК Бреда в последния 34-и кръг на холандското първенство.

Твенте бе улеснен още в началото на мача, след като Фехер от домакините бе изгонен в 21-а минута с директен червен картон. Първото попадение за Твенте вкара Руис в 23-а минута, а Сточ удвои в 74-а минута.

Конкурентът за титлата Аякс разби с 4:1 като гост НЕК Ниймеген, но това не му помогна в битката за златните медали. Два гола на Луис Суарес - в 15-а и 63-а минути, както и по едно попадение на де Зееув и Пантелич донесоха разгромния успех на гостите. За домакините почетното попадение реализира Нтибазонкиза две минути преди края на редовното време.

Твенте обаче е шампион с 86 точки, на само една пред втория Аякс. Трети остана тимът на друг българин - ПСВ Айндховен, където играе Станислав Манолев. Тимът на Манолев има 78 точки, след като завърши наравно 1:1 като гост на АЗ Алкмаар.

Това е първа титла за играчите на Стив Макларън в историята на клуба, като досега най-големия успех на Твенте бе финал в Купата на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN90
03.05.2010 11:27

Абе не разбирам кво се карате за отборът ТВЕНТЕ е първа титла...!!! На някой логиката трябва ли да пишат двете трети места на Велбъжд на Локо Плд. По ваща логика Милан и Интер пак ли титлите им трябва се пишат на едно? Дай тогава по ваща логика Милан и Интер да имат общо 34 титли от Сериа А и 9 от ШЛ не ставайте смешни. Първа титла си е за Твенте.

darkspeed
03.05.2010 03:35

На ТВЕНТЕ това е първа титла, малоумник.. На самият клуб ТВЕНТЕ. Преди да стане ТВЕНТЕ си имат и друга титла.. Но заглавието е напълно правилно, това е първа титла за обединеният Т В Е Н Т Е. Имат титла преди това, но след сливането с другия отбор - нямат. Лойд, заблудено краво горкичка, ти ако не чуеш нещо да го повториш не можеш, чул-недочул няколко думи и почва да се обажда.. До сега всичките ти коментари бяха от прости по-прости, като например предложениетоо ти, че когато се играят продължения на даден мач трябва да се отменят головете на чужд терен *lol* . Много добре знам, че се води като втора титла на двата отбора, Спортен клуб Еншайд и Твенте, но статията може да се разбира и като грешна, и като правилна и никой не може да каже нищо на Уинър. Точно за Твенте титлата е първа, ако става дума за цялата история на отбора, включително тази преди обединението - това е втора титла. Утрепки като теб, освен да нареждат тоя сайт друго не могат, като толкова не ти харесва недей влиза. Какво само мрънкате какви некадърници били, все едно им плащате заплатата и сте длъжни да ги проверявате.

DenteMente
02.05.2010 22:52

Клуба е същия само името е друго... ама какво да ви се обяснява на вас като 90% са малолетни

DenteMente
02.05.2010 22:51

Малоумник клуба е създаден много преди 1965г. и има една титла от 1926 година под друго име *wink* По-късно друг клуб който се разпада просто дава играчите си на Твенте...както Локо Пловдив и Велбъжд сесе?

darkspeed
02.05.2010 22:42

Аман от прости разбирачи.. Това е първа титла за Твенте.

radekk
02.05.2010 20:48

Как от 1926 г. като клуба е създаден след сливането на два отбора през 1965г *wink*

VeneSotirov
02.05.2010 19:21

Всъщност отново сте некадърни и неосведомени, това им е втора титла на Твенте, първата им е от 1927 година, ама защо ли се учудвам *lol*