Официално: Юве аут от Шампионската лига, Катания заби последния пирон в ковчега на \"бианконерите\"

17:54
Официално: Юве аут от Шампионската лига, Катания заби последния пирон в ковчега на \"бианконерите\"
Катания и Ювентус завършиха наравно 1:1 в среща от 36-я кръг на Серия А. Това означава, че "бианконерите" вече нямат дори теоритични шансове да се класират в зона Шампионска лига. Затова пък торинци имат два мача, в които те дори могат да останат и извън Лига Европа.

Ювентус започна срещата в обичайната си схема 4-3-1-2 и за пореден път през този сезон играта на "бианконерите" не вървеше, те изглеждаха абсолютно беззъби и безидейни във фаза атака. От другата страна, в началото играчите на Катания се бяха дръпнали в своята половина, но след като усетиха, че противникът им е слаб, те започнаха по-смело да поглеждат към вратата на Буфон и имаха няколко доста чисти положения за гол.

Въпреки това, Юве можеше да излезе напред в резултата в 19-а минута. Бранител на домакините пробва да върне топката към вратаря, но вместо това изведе Дел Пиеро на стопроцентова позиция. Излязъл сам срещу вратаря капитанът на Ювентус отигра идиотски положението, шутирайки право в ръцете на стража.

Четири минути по-късно Катания откри резултата. След центриране от фаул Макси Лопес стреля опасно с глава, Буфон по брилянтен начин спаси, но коженото кълбо попадна в краката на Матиас Силвестре, който отблизо пробва да скъса мрежата - 1:0.

До края на полувремето отново Дел Пиеро направи чудесен подарък за опонентите на Юве. Нападателят получи хубав пас от Диего в пеналта на Катания, но ударът на Дел Пиеро отново беше изпратен в тялото на вратаря, който изби в корнер.

Изключително впечатление в лагера на Юве правеше Фелипе Мело, който освен, че изглеждаше още по-напълнял от обикновено, бъркаше всеки втори пас и рядко се опитваше да спринтира. Като цяло бразилецът прекара първата част в лека дрямка, като почти същото може да се каже и за сънародника му Диего.


На почивката Дел Пиеро напусна терена и на негово място влезе Амаури. Гостите започнаха по-добре втората част и имаха късмет бързо да изравнят резултата. При една контраатака Поулсен нахлу в полето на Катания и пусна къс пас за Маркизио, който стреля от границата на пеналта. Топката се спря в защитник на Катания, но Маркизио се ориентира добре в ситуацията, стигна до коженото кълбо и с удар по земя матира стража на сицилианците - 1:1.

След това "бианконерите" направиха плах опит да стигнат до пълен обрат, но недоразуменията в черно-бяло Диего и Фелипе Мело просто си нямаха идея как да организират нападенията на тима и в крайна сметка възпитаниците на Дзакерони взеха само точка от този мач.

След тази среща торинци останаха на седмо място във временното класиране, като шестият Наполи има с един пункт повече от "бианконерите". При това положение най-титулуваният италиански футболен клуб ще гледа евротурнирите по телевизията през следващия сезон.

Ето и останалите резултати от днешните мачове в Серия А с начален час 16.00 часа българско време:

Аталанта - Болоня 1:1

Бари - Дженоа 3:0

Каляри - Удинезе 2:2

Киево - Наполи 1:2

Сампдория - Ливорно 2:0

Сиена - Палермо 1:2


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jlloyd
02.05.2010 18:47

Ювето не са аут от европейските турнири, защото и седмотото място в Сериа А дава място в Лига Европа, тъй като Интер и Рома са на финал в Купата на Италия, а е ясно, че и двата отбора ще участват в Шампионската лига. Така че, Ювентус отърва кожата и ще участва със сигурност в европейските клубни турнири догодина, а и бягат със седем точки на Дженоа два кръга преди края.

Alcaida
02.05.2010 17:57

Юве са аут не от Шампионската лига, а изобщо от европейските турнири *thumb_down* Ходете да играете на улицата *smile*