Драматична победа над Сатурн остави Зенит на върха

15:02
Драматична победа над Сатурн остави Зенит на върха
Зенит трудно победи Сатурн с 1:0 като гост в среща от 8-я кръг на руската Висша лига.

Гостите играха през по-голяма част от двубоя с човек повече, след като в средата на първото полувреме вратарят на Сатурн Ребров бе изгонен.

Въпреки че възпитаниците на Лучано Спалети доминираха, те трудно стигаха до стопроцентови ситуации за гол, като домакините се защитаваха спокойно и често бавеха времето.

След почивката на терена за Зенит се появи бившият футболист на Спартак Москва Владимир Бистров, който раздвижи играта на отбора от Санкт Петербург. На няколко пъти Бистров отправи опасни удари към вратата на Сатурн, но късметът на крилото му изневери.

И точно когато изглеждаше, че домакините опълченски ще си спечелят важна точка в битката си да се измъкнат от опасната зона, Зенит успя да вкара решителен гол. В 89-а минута Бистров пусна къс пас по земя от корнер към Дани, който меко центрира топката на главата на Ломбартс, който намери мрежата и изравни по точки Зенит с първия във временното класиране Спартак Налчик. Двата тима имат по 18 точки.

Междувременно ЦСКА Москва удари като домакин Том Томск с 3:1 и по този начин "армейците" са на трето място със 17 точки.

Сатурн: Ребров, Ангбва, Грачев, Накушев, Немов, Кузмичев, Игонин, Иванов, Махмудов, Баяринцев, Якубко

Зенит:
Малафеев, Кражанац, Ломбартс, Анюков, Хубокан, Зирянов, Розина, Денисов, Шороков, Дани, Кержаков

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация