Арабски милиардери предлагат половин милиард за Ливърпул

11:41
Арабски милиардери предлагат половин милиард за Ливърпул
Арабските милиардери от "Дубай Интернешънъл Кепитъл" за пореден път са пожелали да вземат собствеността в английския колос Ливърпул, пише в днешния си брой вестник "Сънди Експрес".

Според изданието арабската компания е отправила оферта на стойност 500 млн. паунда, след като американските собственици Том Хикс и Джилет публично обявиха, че клубът се продава.

Преди няколко години американците спечелиха битката за акциите на "червените" именно срещу ДИК, който е управляван от шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. През 2007 година обаче, тогавашният собственик на отбора Дейвид Муурс и изпълнителният директор Рик Пери предпочетоха да продадат клуба на Хикс и Джилет – ход, който в крайна сметка се оказа грешен за "мърсийсадци".

Година по-късно, Ал Мактум отново се опита да влезе в управлението на тима от "Анфийлд", закупувайки 50% от акциите на двамата янки, но сделката бе провалена заради високите финансови претенции на американците.

Третият опит на ДИК обаче може да се окаже успешен. Очаква се до няколко седмици да има сериозно развитие около продажбата на клуба, след като преди известно време другият кандидат за акциите на "червените" – китаецът Кенет Хуанг призна, че освен той, сериозни претенции към клуба има и от компания от Близкия Изток.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация