Ефенберг: В Мюнхен се хвърлят на кръв до края

14:38
Ефенберг: В Мюнхен се хвърлят на кръв до края
С Щефан Ефенберг през 2001 г. Байерн за последно спечели Шампионската лига. Бившият капитан на баварците оцени шансовете за требъл, прогнозира какво ще му се случи при три купи и даде мнението си дали Байерн е напът да изгони Рибери в интервю за германските медии, поместено в "7 дни спорт".

- Щефан, на финала Байерн ще играе с Интер. Вие тях ли искахте?

- Не, предпочитах Барселона. Но Интер си го заслужи, защото преди Барса отстрани и Челси. Най-важното е, че Байерн е на финал! Все им е тая срещу кой ще играят.

- Жозе ще забърка ли пак бетон?


- Срещу Байерн Моуриньо ще подреди отбора по друг начин. С Барса не може да играеш офанзивно, защото боли. Арсенал го разбра. Шансовете са 50:50.

- Напът ли е Байерн да бие шута на Рибери?


- Не, той е много важен. Но ще бъде добре, ако до три-четири седмици каже дали е "за" или "срещу" Байерн. Би било честно. Рибери е в дупка, на всеки се случва. Много пъти е помагал на отбора, сега отборът трябва да му помогне. Но преди световното всичко трябва да е ясно, за да може да се планира. Рибери не е какъв да е играч. УЕФА го наказа твърде тежко и аз го съжалявам. Ще трябва да облече анцуга и да седне на трибуните.

- По-силен ли е сегашният отбор от онзи през 2001 г.?

- Не искам да правя такива сравнения. Тогава не играех само аз.

- Требълът ще бъде най-големият успех в историята на Байерн.


- Ако го постигнат, ще скъсат нашите снимки от базата на "Забенер Щрасе" и ще окачат техните! Да, сегашните играчи могат да напишат история. Ние не успяхме.

- Може ли Клозе да вади кестените от огъня на световното?


- Да, 100 % бих го взел. Пример: мачът с Борусия М. Не беше играл дълго време, Ван Гаал го пусна и той спаси титлата на Байерн. Винаги може да разчиташ на него. С Марио Гомес не е така. Когато го пуснат резерва, не играе нищо. Трябва да е титуляр и ако не е, има брутални проблеми. Като чуждо тяло е.

- Ще стане ли Байерн шампион утре (днес)?


- Шалке трудно ще победи Вердер (днес). Нормално е Байерн да бие Бохум, но точно това е опасното. Мислят си, че лесно ще ги изметат. Залагам, че Байерн ще спечели убедително, но няма да стане шампион тази събота.

- Има ли опасност да подценят Бундеслигата заради Шампионската лига?

- Няма начин. Искат да вземат всичко - титлата, купата, ШЛ. Искат луди нощи. Трябва и ще се хвърлят на кръв. Който от играчите не го направи, не е за Байерн.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация