С Моуриньо всяка цел става достижима

14:27
С Моуриньо всяка цел става достижима
След като Интер елиминира страховития Челси, премахнаха и настоящия шампион - Барселона. Сега се готвят да срещнат Байерн Мюнхен в един финал, в който справедливо са считани за фаворити.

Постоянното израстване, скочилото до небето самочувствие, отличните индивидуалности и алхимията на Моуриньо трябва да осъществят това, което допреди няколко месеца изглеждаше немислимо. Нека видим причините за това впечатляващо израстване на международната футболна сцена в коментар на бившия треньор на Милан Ариго Саки за "Газета дело Спорт", цитиран от "7 дни спорт".

Клубът е все по-добре организиран, по-търпелив, по-компетентен и по-умел. Привличането на Моуриньо, когото Морати искаше на всяка цена, бе решаващият ход. След това бе осъществена една впечатляваща трансферна кампания, с намирането на ефективни и допълващи се футболисти. Моуриньо и Бранка (техническият директор) не допуснаха нито една грешка, като дори продажбата на големия Ибрахимович се оказа най-правилният ход - не само за счетоводния баланс, но и за отбора. Интер постепенно се превърна от "фенски", в положителен и рационален клуб. По същия начин се промени и отборът - от сбор солисти в колектив с непоклатим дух познания и компетентност.

Моуриньо знае отлично, че на международно ниво се побеждава само ако разполагаш с голям състав. С големи футболисти, които играят за отбора, обединени около една ясна игрова идея. Може да имаш най-добрите играчи на света, но ако те не действат като колектив, ще спечелят твърде малко. Привлечените от Интер - Ето\'о, Милито, Снайдер и другите, допринесоха значително за това израстване.

Но вдъхновителят и творецът на тази машина стана артистичният и сръчен Жозе. Един голям треньор, един изключителен мотиватор, един психолог и съвършен познавач на човешките и техническите ресурси. Един професионалист за пример, педантичен и неумолим в преследването на съвършенството. Една интелигентна личност, с гениална интуиция.

Играта трябва да се подобрява постепенно и чрез приемствеността, чрез контрола, лекотата и гладкостта на маневрите. Интер разполага с изумителна организация, характер, потенциал, технически качества, сплотеност, съгласуваност и победен дух. С тези съставки всяка цел става достижима и възможна. Затова тифозите на Интер вече могат да мечтаят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikalai4o_
02.05.2010 20:33

Хах, за Крист. Рон. не съм се и съмнявал ни най-малко че ще иде в Мадрид. Но тук говорим за нещо съвсем различно...

manunited666
02.05.2010 03:32

Kura_na_qnko аз обаче си мисля , че Жозе е тренер от 10 години а не от 6 ... ти как мислиш , кои е прав ?

Gheorghe_Hagi
01.05.2010 19:41

никалайчо що бе моето дете глупости да са *smile* то и роналдо когато го купувахме едно фенче на йунайтед не повярва, че ще дойде но...

nikalai4o_
01.05.2010 19:34

А има и хора, които са родени да бръщолевят глупости....

Gheorghe_Hagi
01.05.2010 19:03

Има хора които са родени да играят в Реал Мадрид, има и хора които са родени да ръководят същият отбор, ако спечели Шампионска лига едно е сигурно няма какво вече да печели с Интер и няма кой друг да го иска повече от Реал Мадрид *wink*

Omen
01.05.2010 17:49

радвам се за Интер м,4е спряха ,барса ...Така Ювентус даржи рекорда за 3 последователни финала ,от саздаването на ШЛ-96,97,98, и а 99 на полу-финал.Форца Юве...

tamate_unufreev
01.05.2010 17:02

Така е .. Но в милан кой Италиянец играе ? МАтераци ? друг ? че и щаба не ви е от италиянци *smile*
тия Интер като мине Калчополи 2 да не ги гледаме и тях в Сериа Б *beer*

georgiew_71
01.05.2010 14:39

Към момента Моуриньо е един от най-добрите треньори в света,а за да си най-добър не е достатъчно да разбираш само от футбол.

Kura_na_qnko
01.05.2010 14:35

За момента е треньор от 6 години и има 14 титли. До края на 2010 може да станат точно 20 . Няма какво повече да се каже . За справка - Сър Алекс има 45 титли за 35 години с всичките си отбори !