Пълна статистика преди мача между Черно море и Левски

14:14
Пълна статистика преди мача между Черно море и Левски
Най-важните факти преди срещата от 28-я кръг между отборите на Черно море и Левски. Това ще е 91-и сблъсък между двата тима в "А" група. Досега "сините" имат 52 победи, варненци - 13, а 25 срещи са завършили наравно. Головата разлика е 176-73 в полза на столичани.

В първия мач между опонентите през сезона "сините" спечелиха с 3:0 с голове на Жоазиньо (първи за него през това първенство), Бардон и Николай Димитров. Черно море обаче взе реванш в турнира за Купата на България, печелейки с 4:1.

Черно море не е отбелязвал гол във вратата на Левски от 27 октомври 2006 г. при равенството 1:1 във Варна. Попадението тогава бе дело на Масена Моке.

ФОРМА

Левски


► Шампионът е първи според формата от последните шест мача с 14 спечелени точки. Толкова, но с по-лоша голова разлика, имат още Монтана и ЦСКА.

Левски не успя да спечели предишната си визита - 1:1 в Мездра, но пък преди това надви Берое в Стара Загора с 3:1.

► "Сините" имат шест пълни успеха и четири поражения в 13 гостувания. Повече победи от Левски навън има само Локомотив София. Логично отборът има и втората най-силна атака като гост - 20 гола срещу 24 за "железничарите".

Левски не успя да се разпише вече в шест мача този сезон - два повече от всичките 30, докато ставаше шампион. Въпреки това отборът има най-силната атака в елита с 52 попадения. Единственият случай, в който сините се разписаха и паднаха, бе при загубата с 1:2 от Локомотив София.

► Шампионът е най-опасен в периода 40-50 и 60-70-ата минути - тогава отборът е реализирал 16 от всичките си голове.

► За Левски мач в "А" група са записали 33 футболисти - един повече, отколкото за варненци. През пролетта цифрите са обърнати - 24 състезатели за "сините" и 26 за Черно море.

► За отбора са се разписали 15 различни футболисти - един повече отколкото за моряците. През пролетта за варненци са вкарали гол седем състезатели, а за сините - девет.

Черно море

Черно море има три победи, равенство и две загуби в последните си шест мача.  Победата с 2:1 над Локомотив в миналия кръг бе първи успех за варненци във визита от 7 декември 2009 - 2:1 над Монтана (не се включва служебното 3:0 над Ботев в Пловдив).

► Като домакин Черно море още няма поражение и единственият клуб в елита, който може да се похвали с подобно постижение. За последно варненци бяха надиграни на свой терен от Черноморец (0:1). Това се случи на 31 август 2008 г., а победният гол бе дело на Марин Петров.

Черно море притежава втората най-силна домакинска отбрана (след Литекс). Варненци са инкасирали едва шест гола в 13 мача на "Тича", но три от тях бяха дело на отбори от София - два на Локомотив и един на Славия.

► Варненци бележат най-често в края на полувремето - три попадения след 40-ата минута и седем след 80-ата.В последното си домакинство те стигнаха до точка срещу Пирин (1:1) с гол в добавеното време.

Черно море е лидер по отбелязани голове с глава - 12 попадения. Левски е втори в тази класация с осем.

► Тимът е номер едно по неточни удари към вратата със 182. Варненци имат и още 125 точни. Левски втори по показателя точни изстрели (149) и шести (142) по неточни.

► Отборът е направил най-много нарушения (612) в мачовете си - средно по един фаул на всеки четири минути. Левски пък най-малко фаулираният отбор - 382 нарушения - средно по едно на всеки шест минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация