Изпадналият Бърнли ще играе в Лига Европа?

12:30
Изпадналият Бърнли ще играе в Лига Европа?
Отборът на Бърнли, който миналата неделя на теория изпадна от Висшата лига на Англия, има реалната възможност да получи шанс за участие в турнира Лига Европа през следващия сезон.

През този сезон УЕФА дава право на най-спортсменския английски клуб да участва във втория по сила континентален турнир.

В класирането за феърплей във Висшата лига начело са отборите на Тотнъм, Фулъм, Манчестър Юнайтед и Челси. Бърнли е на пета позиция в това подреждане и ако Фулъм успее да спечели Лига Европа, то през следващата кампания "виненочервените" ще играят в евротурнирите, въпреки че няма да са елитен отбор.

Както е известно, Тотнъм, Челси и Юнайтед вече си осигуриха участие в евротурнирите. Колкото до отбора на Фулъм, при триумф в турнира Лига Европа възпитаниците на Рой Ходжъсн догодина ще играят пак в този турнир с правото на носител, който ще защитава трофея си.

Ако обаче, "котиджърс" се провалят в този си опит, те ще играят в Лига Европа и догодина с квотата за "Феърплей".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ger4o
29.04.2010 13:32

Ае , стига ве ! К`во правят манчестърЮ в класацията за феърплей ? Та те са един от най-грубите отбори във Висшата лига *erm* ... Ама така е , докато не измрът дъртите , дебелогъзи лордове дето управляват ФА , манЮ все ще са напред *evil* Но все някой ден ще настъпи справедливост и на Албиона... и тогава ще си отидат на мястото *lol* ... малко по-надолу от Чемпиъншип *lol*