Зенит удари ЦСКА и се изкачи на върха във Висшата лига

20:52
Зенит удари ЦСКА и се изкачи на върха във Висшата лига
Зенит Санкт Петербурга надигра и победи ЦСКА Москва като гост в отложен мач от руската Висша лига.

Още в самото начало на срещата гостите откриха резултата. Алесандро Росина центрира остро от корнер и топката попадна в краката на защитника Крижанац, който бе изпуснат от бранителите на "армейците". Крижанац шутира силно в горния ляв ъгъл на Акинфеев и изведе своя тим напред в резултата.

До почивката играчите на Зенит имаха още няколко добри възможности за втори гол, които обаче бяха пропилени.

ЦСКА не изглеждаше като отборът, стигнал до четвъртфинал в Шампионската лига. Странен ход на наставника Леонид Слутски бе да остави на пейката в тази среща дуото Марк Гонзалес - Милош Красич.

Те се появиха на терена след почивката, но Зенит отново доминираше. В 65-а минута Александър Кержаков реши всичко с втори гол. Таранът овладя топката в половината на ЦСКА и се насочи към вратата на Акинфеев. Срещу Кержаков бяха двама бранители на "армейците", когато нападателят стреля параболично от границата на пеналта. Топката влезе в долния ляв ъгъл на безпомощния Акинфеев - 0:2.

С тази си победа Зенит се изравни по точки с лидера Спартак Налчик. Двата тима имат по 15 точки след изиграни седем кръга. ЦСКА остана на трето място с точка по-малко от своите опоненти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация