Камата: Всеки по-известен в тази държава е оклепан

18:48
Камата: Всеки по-известен в тази държава е оклепан
До края на май Христо Стоичков ще избере между пет оферти за треньорското си бъдеще, съобщи самият той в интервю за „Фокус".

"Мениджърът Лъчо Танев преговаря. Не искам да избързвам, търся добър контракт. Подписах миналата седмица договор с мексиканска телевизия и ще работя за нея по време на световното в Южна Африка", допълни "Златната топка".

"Всеки по-известен в тази държава е оклепан. Вижте какво се случва с Данчо Лечков - твърди Ицо за агенцията. - Щом и по него вече кал хвърлят, не ми се мисли какво ни чака...

Сливен от последно място той го вдигна при първите градове. Осигури голям бюджет, модернизира града и накрая за благодарност завистниците го плюят и скалъпват някакви обвинения само да му пречат. Знаят, че не са верни, но да пречат. Няма ненаказано добро.

В спорта нашето поколение, на родените през 60-те, сега го обвиняват за всичко. Най-големите - Стефка, Вальо Йорданов, Таня Богомилова, Весела Лечева, Таню, мен, Лечков, Балъков, Боби Михайлов... И защо? Навремето правихме всичко на световно ниво за България, а мнозина гледаха отстрани. Сега пак ние сме в батака, вече не като спортисти, а други пак гледат отстрани. И не само гледат, но и пречат и плюят. Сбъркана работа".

"Политиката е мръсна работа - отговори той на въпрос защо е така - Проблемите на Лечков са от това котило. Като бяхме с него в Япония за мач преди 4 години, тогава имаше в групата хора от властта.

И там помня пяна им излизаше от устата като му казваха колко лоши неща ще му се случат, защото е приятел с Бойко Борисов и го подкрепя. И явно така става сега. Но Данчо винаги е бил честен и точен.

Още като преговаряхме като футболисти за премиите, не даваше да се шикалкави. Искаше точни договори и правила. Той например предложи тогава да имаме договор за премии, ако играем полуфинал и финал.

Шефовете се смееха, ама той излезе прав. Затова и отдавна си имаме лаф с него: "Пак се оказа прав, бат Дана". Така, че на душманите му няма да им мине номерът, сигурен съм".

Стоичков обаче не пожела да посочи конкретни имена: „Аз с политика не се занимавам. Всички знаят кои вкараха три гола във вратата на България. Тройната ком-би-на-ци-я!".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AviMC
29.04.2010 10:43

А ти сигурно и вчерашния мач БарЦелона - Интер не си гледал, защото си знаел как ще завърши? А това, че всеки по-известен в България е оклепан, си задай въпроса "защо?"!