Фен на Цървена Звезда е осъден на 10 години затвор

17:45
Фен на Цървена Звезда е осъден на 10 години затвор
Сръбският съд осъди футболен запалянко на 10 години затвор, заради опит за убийство на цивилен полицай по време на мач от сръбското първенство.

22-годишният Урош Мишич бе признат за виновен след нападение над полицая със запалена факла, която се е опитал да пъхне в устата му по време на среща на Цървена Звезда през 2007 година. Полицаят е получил тежки наранявания след атаката.

Телевизионни кадри от тълпи с фенове, атакуващи полицаи доведоха до публично недоволство, но и също така провокираха привържениците на Цървена звезда да издигнат плакати в кампания за подкрепа на запалянкото, на които е написано: "Сърбия иска справедливост за Урош!"

Сръбските фенове са известни с агресивните си прояви по време на мачове и поради тази причина властите обещаха сурови мерки срещу нарушителите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darkspeed
28.04.2010 19:33

До колкото помня, не е заради няква факла, а защото е носил пистолет. Бях в Сърбия предната година все пак, целия Белград е в тези надписи, както и Мала Маракана (имам и снимка на едно такова). Тогава се позаинтересовах и разбрах, че той е внесъл някакъв пистолет, имаше и клипче. Доста четох по случая по това време, но никъде не съм видял нищо за факла.. Присъдата му беше 10 години и я обжалваха, поради причината, че не е наранил никой. Хората говореха, че са му дали такава присъда само за да плаши другите. Явно това е окончателното. Глупаво е според мен да му дадат толкова години при положение, че не е стрелял по никой и няма ранени.. Освен това, на клипчетата се виждаше и че полицайте налитат на хора, които не са сторили нищо. Както и да е, има и малък шанс да греша, но от разговорите с двама сърби там и от видяното по клипчета съм останал с впечатление, че присъдата му е заради това, което споменах.

rockamring
28.04.2010 18:19

Колко подобни случай в нашата мила родина се разминават само с глоба от 100 лева.

flipicha
28.04.2010 17:54

кво не сме зле бе?Толкова хора не ходят по мачове от страх,щото има такива идиоти като тези в Мездра.Тва не са фенове,тва са тъпаци и единствената им цел е да се сбият и да вандалстват.След тва се чудим що са продали само 700 билета

beckham_07
28.04.2010 17:47

Евала!Там всички са животни и не мислят много.Дано и при нас да стане така,въпреки че не сме толкова зле!!!!!!! *devil*