\"Акулите\" на Хубчев се класираха на финал за Купата на България

16:33
\"Акулите\" на Хубчев се класираха на финал за Купата на България
Отборът на Черноморец Поморие отстрани Калиакра Каварна в 1/2-финална среща от турнира за Купата на България. Резултатът след края на редовните 90 минути бе 1:1, а след като равенството се запази и след продълженията на двубоя, съставът на Петър Хубчев бе по-съобразителен и спечели срещата след изпълнение на дузпи.

Двубоят започна чудесно за гостите, след като след недоразумение в защитата на Черноморец Делчо Стоилов от Калиакра се ориентира най-добре в наказателното поле и откри резултата в 12-а минута с плътен удар с десния крак. Домакините показаха увереност в следващите минути и закономерно стигнаха до равенство в резултата в 33-а минута. Тогава Цветан Филипов си спря топката на гърди и с удар със странична ножица в близост до точката за изпълнение на дузпа изравни резултата в 33-а минута на мача.

Второто полувреме на мача започна спокойно, като и двата отбора не желаеха да рискуват излишно и рядко се създаваха голови положения и пред двете врати. В 80-а минута страстите на терена избиха и след леко нарушение футболистите на двата отбора се сдърпаха и една не се стигна до масов бой, но в крайна сметка нещата преминаха без сериозни инциденти. Гостите от Калиакра останаха с човек по-малко три минути преди края на редовното време, след като капитанът на тима Иван Райчев получи втори жълт картон и бе изгонен от игра. До края на 90-те минути не падна нов гол и срещата влезе в две продължения от по 15 минути.

През допълнителните 30 минути на 1/2-финалната среща не бяха отбелязано нови голове, въпреки, че отборът на домакините далеч по-активен и създаваше непрекъснати атаки към вратата на Калиакра. В самия край на второто продължение и двата тима си размениха по една много чиста позиция за попадение, но късметът бе на страна на вратарите и така се стигна до изпълнение на дузпи. При тях футболистите на Калиакра не успяха да реализират нито един път от 11-е метра и момчетата на Петър Хубчев се класираха за финал на Купата на България.

Стартови състави:

Черноморец Поморие: Георгиев, Костадинов, Митев, Филипов, Манев, Чакъров, Коев, Пехливанов, Орачев (к), Димов, Божинов

Калиакра Каварна: Добрев, Бонев, Димитров, Петков, Райчев (к),  Стефанов, Кючуков, Стоилов, Михайлов, Седула, Събев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

veskana
28.04.2010 21:48

Ами момчетата са млади и играят.Малко самочуствие им трябва да могат по лесно да си печелят мачовете.

Test_user
28.04.2010 20:35

в черноморец играе Малин Орачев ли бе *lol* хаха евала *stop* *beer*

spaiker_89
28.04.2010 17:53

оо тея калиакра даже 1 дузпа не са вкарали *lol* каде са тръгнали за финала

torres_229
28.04.2010 17:12

Брао, ся и Чавдар да бие Берое и ще има рулиранеее *lol*

don_a4o
28.04.2010 16:36

Браво на Поморие сега да видим другият финалист дали ще е Берое